Dodaj komentar

Vlada ŽZH izdvaja 2,5 milijuna KM za poljoprivredu i 1,5 milijuna KM za prijevoz učenika

ljubuski.info

Sredstva se raspoređuju na sljedeći način: za animalnu proizvodnju 725.000 KM, za biljnu proizvodnju 900.000 KM, za model kapitalnih ulaganja 200.000 KM, za model ostalih vrsta potpora 450.000 KM te za pričuve iznos od 225.000 KM

Vlada Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) je, na sjednici održanoj u utorak, donijela Odluku o donošenju Programa utroška sredstava "Tekući prijenosi za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvitku", utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu. Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu predviđena su sredstva za ovu namjenu u iznosu od 2.500.000 KM.

Sredstva se raspoređuju na sljedeći način: za animalnu proizvodnju 725.000 KM, za biljnu proizvodnju 900.000 KM, za model kapitalnih ulaganja 200.000 KM, za model ostalih vrsta potpora 450.000 KM te za pričuve iznos od 225.000 KM, navodi se u priopćenju Vlade ŽZH.

Također, izdvojena su sredstva za sufinanciranje prijevoza učenika u iznosu od 1.500.000 KM

"Kriteriji raspodjele sredstava gradovima i općinama u ŽZH za sufinanciranje prijevoza učenika je broj upisanih redovitih učenika u javne osnovne i srednje škole u školskoj 2023./2024. godini, osim u glazbenim školama", poručili su.

Grad Široki Brijeg ima 3.564 redovitih učenika osnovnih i srednjih škola ili 33,93 posto učenika od ukupnog broja upisanih redovitih učenika u javnim osnovnim i srednjim školama u ŽZH, Grad Ljubuški ima 2.680 redovitih učenika osnovnih i srednjih škola ili 25,52 posto, Općina Posušje ima 2.398 redovitih učenika ili 22,83 posto i Općina Grude ima 1.861 učenika ili 17,72 posto od ukupnog broja upisanih redovitih učenika u javnim osnovnim i srednjim školama u ŽZH.

Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti na Odluku o donaciji motornog vozila Županijskom arhivu, a riječ je o motornom vozilu u vlasništvu Javne ustanove Ceste Županije Zapadnohercegovačke, koje se donira Županijskom arhivu u svrhu obavljanja poslova iz njihove nadležnosti.

Usvojena je i Odluka o kupovini nekretnine u Donjim Mamićima, vlasništvo i posjed Općine Grude, za potrebe Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, a u svrhu izgradnje poligona, skladišta i Operativnog centra civilne zaštite radi stvaranja uvjeta za uvježbavanje struktura civilne zaštite te za smještaj opreme civilne zaštite i službi zaštite i spašavanja i komunikacijsko uvezivanje s općinskim/gradskim operativnim centrima, kao i Operativno-komunikacijskim centrom 112.

Također, na sjednici Vlade ŽZH usvojene su i brojne druge odluke.

FENA
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
3
3
1
3

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari