Dodaj komentar

Zora Skoko o aktivnostima udruge "Duga" Ljubuški

ljubuski.info

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se svake godine 3. prosinca s ciljem senzibiliziranja javnosti o njihovim potrebama i pravima u svim životnim područjima. Ovaj dan obilježit će se u brojnim udrugama koje vode brigu i provode programe namijenjene OSI, pa tako i u Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama Duga Ljubuški.

„Kao i protekle godine, organiziramo zajedničku večeru na kojoj ćemo se okupiti te uživati uz dobru glazbu i druženje s prijateljima. Svečanoj večeri, koja je planirana 10. prosinca s početkom u 18 sati u hotelu Bigeste, prethodit će sveta misa u crkvi sv. Ante na Humcu u 17 sati. Grad Ljubuški ponudio nam je da se obilježavanje dana OSI uvrsti u ovogodišnji program Adventa u Ljubuškom, na čemu smo im iznimno zahvalni“, kazala je defektologinja Zora Skoko, predsjednica Udruge Duga.

Brojne aktivnosti

Naime, ova Udruga osnovana je 2007. godine i trenutačno ima 48 članova različite kronološke dobi. Kroz godine postojanja, Udruga se uvijek trudila promicati prava i bolje uvjete života OSI, a to je i činila kroz brojne aktivnosti uz potporu uže i šire zajednice.

„Iznimno smo ponosni na činjenicu da smo inicirali izgradnju centra na Bučinama koji već niz godina pruža terapeutske usluge OSI. Udruga nije stala s ukazivanjem na važnost poboljšavanja uvjeta i prava OSI, pa smo tako inicirali i osnivanje Odjela za djecu s posebnim potrebama pri Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića Ljubuški. Uz potporu djelatnika škole, Odjel je i osnovan te ga pohađaju četiri učenika uz pomoć edukacijskog rehabilitatora i dvije asistentice“, istaknula je Skoko.

Svjesnost o važnosti rane rehabilitacije

Snage su usmjerili i na ukazivanje važnosti dopune zakona koji su vezani za OSI te su pokrenuli i inicijativu da se u BiH odobri lijek Buccolam kako bi se pomoglo osobama koje imaju epileptične napade.

„Zahvaljujući stalnoj medijskoj prisutnosti i medijima koji nas podupiru širi se svjesnost o potrebama OSI, kao i o važnosti rane rehabilitacije te broju usluga koje OSI danas imaju priliku dobiti. Potrebno je i dalje ukazivati na važnost daljnjeg djelovanja i promicanja kvalitete života OSI, jer su se tek odškrinula mala vrata, a prostora za napredovanje još ima“, zaključila je Skoko.

Dnevni list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
6
4
3
5

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari