Dodaj komentar

Završetak projekta prekogranične suradnje

ljubuski.info

Turistička zajednica Grada Ljubuškog je organizirala predavanje na temu Očuvanje materijalne i nematerijalne kulturne baštine povodom uspješno realiziranog projekta prekogranične suradnje između grada Ljubuškog i grada Županje koji je financiran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Turistička zajednica Grada Županje i Turistička zajednica Grada Ljubuškog su realizirale nabavu bine za kulturne manifestacije.

Manifestacije zauzimaju sve važniju ulogu u društvu zbog njihovih turističkih, društvenih i kulturnih funkcija, kao i uloge u lokalnom i regionalnom razvoju. Manifestacijski turizam je jedna od najznačajnijih formi na putu prema stvaranju kvalitetnih turističkih sadržaja tako da mnoge destinacije nastoje obogatiti svoju turističku ponudu organiziranjem raznih manifestacijskih programa. Grad Ljubuški slijedi navedeni primjer te nastojimo obogatiti našu ponudu i privući posjetitelje organiziranjem manifestacija tijekom cijele godine.

Osim što su manifestacije u funkciji održivog turizma, vrijedi istaknuti njihov pozitivan učinak u smislu revitaliziranja tradicije, širenja kulturoloških perspektiva i poticanja lokalne zajednice na sudjelovanje što je iznimno važno jer utječe na izgradnju ponosa lokalne zajednice. Nabava bine za kulturne manifestacije će znatno olakšati organizaciju nadolazećih manifestacija, počevši već od Adventa u Ljubuškom koji nas očekuje sljedeći mjesec.

Osim turističke zajednice, Škola rukometa RK Izviđač je uspješno realizirala projekt prekogranične suradnje sa Sportskom zajednicom Grada Županje pri čemu su nabavili prijevozno sredstvo Renault Trafic koje će im znatno olakšati prijevoz djece na utakmice i dati poticaj da nižu nove uspjehe koji su na ponos cijeloga grada.

Važan aspekt ovakvih projekata koji podrazumijevaju prekograničnu suradnju je partnerstvo i suradnja koja se ostvaruje tijekom projekta. Posebna zahvala Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU koje pruža podršku i potiče suradnju s Bosnom i Hercegovinom te zahvala gradskim vlastima koje su pomogle u realizaciji projekta.

Radio Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
3
6
5
7

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari