Dodaj komentar

Ukida li BiH PDV na kupnju prvog stana?

ljubuski.info

Ministarstvo financija i trezora Bosne i Hercegovine pokrenulo je inicijativu za izmjenu Zakona o porezu na dodanu vrijednost s ciljem da se građanima uvedu poreske olakšice prilikom kupnje prve nekretnine.

Ministar Srđan Amidžić obrazložio je prijedlog koji bi podrazumijevao povrat PDV koji se odnosi na 40 četvornih metara stambenog prostora i dodatnih 15 za svakog člana kućanstva.

- Pojednostavljeno, na 100 tisuća KM svatko tko bi na ovaj način rješavao svoje stambeno pitanje imao bi oko 14, 15 tisuća maraka uštede - rekao je Amidžić novinarima u Banjoj Luci

Građani koji bi željeli ostvariti ovu pogodnost morali bi putem javnog registra dokazati kako nisu imali nekretninu u svom vlasništvu od 2006. godine do datuma izmjena Zakona.

Za ovo će, smatra Amidžić, trebati vrijeme i potpora svih političkih stranaka u BiH, a podrazumijeva i smanjenje javnih prihoda

Očekuje mišljenje entitetskih vlada, a smatra i kako bi Republika Srpska ovim izgubila oko 50 milijuna maraka proračunskih prihoda godišnje, ali da bi taj iznos bio nadoknađen kroz potrošnju i povećanje gospodarske aktivnosti.

Ovu inicijativu ranije je pokrenuo Milorad Dodik.

FENA
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
3
9
9
8

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari