Dodaj komentar

Ljubuški planinari osvojili Triglav

ljubuski.info

Iza ljubuških planinara je još jedan uspješan podvig i to uspon na Triglav – najviši planinski vrh u Sloveniji i Julijskih Alpa koji se nalazi na 2.864 m/nv.

U organizaciji HPD Prenj iz Mostara, trojac u sastavu Miroslav Herceg, Tihomir Bebek i Erna Mahić na ovu avanturu odlučili su se početkom rujna, a prva stanica bila je Rudno polje, odakle su se uputili do planinarskog doma Kredarica. Tu su prespavali, potom je uslijedio najzahtjevniji dio puta od 1.4 km dužine i 349 m n/v.

Poslije fotografiranja i uživanja u pogledu, uslijedio je ponovni spust do Kredarice te odlazak do Koče pri Triglavskim jezerima. Nakon što su prespavali u tamošnjem planinarskom domu, krenuli su natrag do parkinga gdje su pričekali prijevoz.

Odlična organizacija

Među odredištima bilo je i jedno od najpoznatijih jezera i najposjećenijih prirodnih atrakcija u Sloveniji – Bled, koje su Ljubušaci posjetili prilikom spusta s planine, a prije povratka svojim domovima prespavali su u hostelu koji se nalazi u centru Ljubljane.

„Ovom prilikom iskreno zahvaljujemo vodičima i HPD Prenj na odličnoj organizaciji i izletu. Bila su to četiri dana čiste avanture! Naša želja je da se vodstvo HPD Ljubuški, ali i svi ostali, aktiviraju po uzoru na HPD Prenj. Svaka čast, ekipa!“, kazao je Miroslav Herceg.

Valja napomenuti da je Herceg zajedno sa svojim sugrađanima, Tihomirom Bebekom i Pericom Biškom, samo sedam dana prije ovog pothvata pohodio i Grossglöckner, najviši vrh Austrije koji se nalazi na 3.798 m n/v.

Izletničke ture

„Nakon ljetnih vrućina i potrošenih godišnjih odmora po plažama, vrijeme je da se okrenemo planini, a najbolji način za to je kroz aktivnosti HPD Ljubuški i njihove stručne vodiče.

Već u ovom tjednu organizirat ćemo izlet na Cincar u organizaciji HPD Cincar, dok u sljedećih nekoliko mjeseci planiramo odraditi šest do sedam sedam izletničkih tura“, rekao je Herceg.

Budući da se bliži kraj godine i da istječe petogodišnji mandat predsjednika HPD-a, nastojat će organizirati skupštinu te izabrati novog predsjednika, kao i članove upravnog i nadzornog odbora. Javnost će o ovom izboru biti obaviještena putem Facebook i Instagram stranice HPD Ljubuški.„Na vama je da uspijete pronaći slobodno vrijeme, a sve ostalo prepustite nama. Kao i dosad, svi izleti su besplatni i tako će ostati do kraja godine“, zaključio je Herceg.

Dnevni list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
9
6
9

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari