Dodaj komentar

Novčana potpora Vlade ŽZH za zdravstvenu zaštitu i ostalo...

ljubuski.info

U četvrtak, 14. rujna 2023. godine, pod predsjedavanjem predsjednika Vlade Predraga Čovića, u Širokom Brijegu je održana 17. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela Odluku o raspisivanju i provedbi Javnog oglasa za izbor i imenovanje Upravnog vijeća Doma zdravlja Ljubuški, zbog isteka mandata dosadašnjim članovima.

Također je donesena Odluka o dodjeli koncesije gospodarskom društvu M. R. M. export-import d. o. o. Ljubuški za izgradnju i korištenje fotonaponske elektrane „M. R. M.“ na lokaciji Cerno, grad Ljubuški, kao i Odluka o donošenju Programa javnih investicija Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2024. – 2026. godine.

Program javnih investicija je trogodišnji dokument koji sadrži pregled ulaganja u projekte s podacima o ukupno potrebnim, nedostajućim i utrošenim sredstvima te sredstvima planiranim za financiranje projekata iz proračuna, kredita, donacija i/ili drugih izvora za godine na koje se dokument odnosi i na razdoblje nakon toga.

Nakon donošenja odluke Vlade, Ministarstvo gospodarstva šalje Program javnih investicija ŽZH za razdoblje 2024. – 2026. godine Federalnom ministarstvu financija na daljnje postupanje.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke ima 3 kandidirana projekta, Grad Široki Brijeg ima 2 kandidirana projekta i 5 projekata u implementaciji, Grad Ljubuški ima 1 kandidirani projekt, Općina Posušje ima 2 kandidirana projekta i 3 projekta u implementaciji, dok Općina Grude ima 3 projekta u implementaciji.

Osim toga, donesena je Odluka o davanju suglasnosti za jednokratni raskid Ugovora o zakupu šumskog zemljišta u državnom vlasništvu za podizanje višegodišnjih nasada na dijelu k. č. broj 255/1 k. o. Ljuti Dolac, Široki Brijeg.

Vlada je, između ostalog, donijela i Odluku o odobravanju isplate sredstava za poboljšanje kvalitete zdravstvenih usluga utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu.

Ovom Odlukom se iz Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu odobrava isplata sredstava u navedene svrhe u iznosu od 179.500,00 KM domovima zdravlja Županije Zapadnohercegovačke, i to: Domu zdravlja Široki Brijeg iznos od 50.000,00 KM, Domu zdravlja Ljubuški iznos od 28.500,00 KM, Domu zdravlja Grude iznos od 52.000,00 KM te Domu zdravlja Posušje iznos od 49.000,00 KM.

Potpora unaprjeđenja kvalitete primarne zdravstvene zaštite uključuje edukaciju djelatnika, nabavku adekvatnih medicinskih uređaja i opreme te kao primarni cilj, uvođenje patronažne službe, što ujedno iziskuje i nabavu automobila za terenski rad.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
7
3
8

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari