Dodaj komentar

4. Jazz festival Ljubuški

ljubuski.info

U povodu skorog početka 4. Jazz festivala Ljubuški u programu Radija Ljubuški ugostili smo Ivanu Šaravanju ispred organizatora, Udruge Intro.

Naša gošća je ovim povodom naglasila “Istaknula bih tu edukativnu komponentu koja je ujedno najveća vrijednost našeg festivala, taj prijenos iskustva i znanja, prijenos umijeća. Standardne glazbene radionice su i ove godine specifikum festivala, početna je to misao koja se rodila u Glazbenoj školi Ljubuški, pioniri smo u sedmodnevnim radionicama jazz improvizacije. Radionice kreću 24.kolovoza i traju do 30.kolovoza, polaznici sudjeluju individualno ili grupno, voditelji su eminentna imena, sve su to vrhunski glazbenici; Zvjezdan Ružić (klavir), Vojkan Jocić (saksofon, flauta, klarinet), Miha Koren (kontrabas, bas gitara), Vladimir Kostadinović (bubnjevi), Bruno Mičetić (gitara) i Miron Hauser koji preuzima ansamble (trombon i truba). Uz sedmodnevne ponovo imamo čast najaviti i majstorsku radionicu gitare svjetski poznatog jazz gitariste Jonathana Kreisberga.
Kruna sedmodnevnih radionica je završni koncert polaznika koji će biti održan u srijedu navečer 30.kolovoza u restoranu Amfora.”

“Otvaranje festivala je uvijek poseban događaj, dolazi nam međunarodni latino i salsa bend FilosoFia, koncert je u srijedu 23. kolovoza u gradskom parku u 21.00 sat. Riječ je o fantastičnom sastavu kojeg čine akademski glazbenici iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Kube , desetak glazbenika punih entuzijazma koji će nas uvesti u festival, uz vatromet latino ritmova. “

“Jazz nije masovna pojava, riječ je o visokokvalitetnoj glazbi koja je kako sami glazbenici vole reći “način života”, drago nam je da Ljubuški na krilima ovog festivala može letjeti visoko u tom urbanom svijetu i biti u vrhu glazbene scene. Jazz zasigurno proslavlja Ljubuški.” kazala je naša sugovornica.

U suradnji s Gradom Mostarom Ljubuški Jazz festival ove godine održava se i u Mostaru, gdje organiziramo koncert šestorice predavača 26.8. Bigesty Sexstet ispred Kosače, dan iza 27.8. Jonathan Kreisberg Trio na istom mjestu.”

Naša gošća uputila je i zahvalu pokroviteljima: Ministarstvu financija Vlade Federacije BIH dopredsjedniku Vlade Federacije Toniju Kraljeviću koji je i inicijator ovog Jazz festivala, Gradu Ljubuškom, dopredsjednici Vlade ZHŽ i ministrici financija Blagici Leko, Turističkoj zajednici Grada Ljubuškog,Agramu, Julius Meinlu.

Radio Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
1
3
3

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari