Dodaj komentar

Održana promocija IPA Programa prekogranične suradnje BiH-Crna Gora

ljubuski.info

Direkcija za europske integracije i Ministarstvo europskih poslova, operativne strukture za provođenje Programa u BiH i Crnoj Gori, organizirali su u četvrtak u Širokom Brijegu promociju IPA Programa prekogranične suradnje BiH-Crna Gora 2021-2027.

Alma Kurtalić-Zahiragić, stručna savjetnica u Sektoru za programe teritorijalne suradnje kazala je da su projekti u sklopu programa prekogranične suradnje korisni za razvoj lokalnih zajednica.
Ovdje smo sa ciljem promocije prekogranične suradnje između Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Predstavili smo program potencijalnim aplikantima o mogućnosti financiranja projekata u sklopu ovog programa prekogranične suradnje. Značajne su nam informacije i lokalnih zajednica i jačanje sposobnosti uključivanja u ovakve programe. U sklopu ovog programa imamo na raspolaganju 8,4 milijuna eura - rekla je.

Ivo Pavković, šef odsjeka za gospodarstvo Grada Širokog Brijega kazao je kako odobreni projekt ima višestruku korist za određeno područje na kojem se provodi.
Postoje značajna financijska sredstva koja su odobrena kako bi se u lokalnoj zajednici moglo nešto obnoviti i stvoriti novi sadržaj. Kroz ovakve pripreme stječemo nova znanja i iskustva koja možemo koristiti u svim segmentima prekogranične suradnje - naglasio je Pavković.

Radoslav Luburić, ravnatelj agencije HERAG-a kazao je kako je ovo završna konferencija o programu prekogranične suradnje, koji će biti obavljen na ljeto. Po njegovim riječima, neki od glavnih ciljeva programa su suradnja na području turizma, kulturne baštine i zaštite okoliša.
Program puno znači za cijelu Županiju Zapadnohercegovačku. Do sada smo povukli značajna financijska sredstva za projekte od velike važnosti za ŽZH. Na taj način lakše je provesti mnoge ideje i projekte koji su na korist cijele zajednice - rekao je Luburić.

Inače, promocija programa je organizirana u suradnji s Općinom Bileća, Gradom Široki Brijeg i Gradom Konjicom kao domaćinima događaja i uz podršku Zajedničkog tehničkog tajništva Programa. Spomenuta promocija programa održana je u srijedu u Bileći, a u Konjicu će se održati u petak, 19. svibnja.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
5
6
3

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari