Dodaj komentar

I Sindikat srednjih škola odgovorio ministrici Mikulić

ljubuski.info

Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama u Zapadnohercegovačkoj županiji koji je u štrajku već dva tjedna osvrnuo se u utorak na obraćanje ministrice obrazovanja ove županije Ružice Mikulić na jučerašnjoj konferenciji za medije gdje je, između ostaloga, govorila o njihovim plaćama.

Nije istina da je 1.288 maraka početna plaća u srednjim školama. Ona iznosi 1.195 maraka, a kao dokaz prilažemo platnu listu profesora s jednom godinom radnog staža. Javili su se mnogi profesori zgroženi netočnim navodom pa su tako nabrajali da im je s 15 godina staža plaća 1.255 maraka, sa 16 godina 1.268, sa 17 godina 1.272, s 22 godine 1.308 i tako dalje. Razliku u plaćama čine godine staža i porezni odbitak, odnosno plaćeni porez. Ovo bi zapravo moglo pojasniti Vaših 1.288 maraka, poručili su ministrici iz Sindikata.

150 ljudi treba otkaz za povećanje plaća

Podsjetili su kako je ministrica prošle godine, kako kažu, našla rješenje za povećanje plaća izračunavši da njih 150 treba dobiti otkaz.

Cijenjena ministrice, umjesto toga trebali ste biti naša ministrica, boriti se za ljude u svom resoru, ne ići protiv njih i ne zvati nas u javnim pojavljivanjima 'oni'. Vi ste osam godina u sukobu sa zbornicama gotovo svih škola. Hvalite se usuglašenim Kolektivnim ugovorom pred novinarima, a zaboravili ste spomenuti da ste ga bez ikakva obrazloženja ljetos odbacili, napomenuli su u priopćenju.

Dodaju kako su ministricu nekoliko mjeseci molili da poduzme sve što treba da ne dođe do štrajka, naglasivši kako su joj ostavili dovoljno vremena za djelovanje, ali da ona nije napravila ništa.

Štrajk bezbolan?

O dobrim namjerama naše ministrice najbolje govore izjave: 'ovo se još uvijek može bezbolno nadoknaditi' i 'prosvjedi su legalni i koliko mognem ja ću im (roditeljima) pomoći'. Jedina osoba kojoj će nadoknada biti bezbolna jeste ministrica. Ciljano, svjesno uzimanje proljetnog raspusta i slobodnih subota također spada u interes djeteta, ministrice? Kažete da je 11 dana štrajka još uvijek bezbolno, a što ćemo kada postane bolno? Jer već ste zabrinutim roditeljima utješno najavili kako će se završni razredi nakon 20 radnih dana štrajka vratiti u klupe, podvukli su iz Sindikata.

Još su nadodali kako ministrica već zna da će štrajk potrajati minimalno sljedeća dva tjedna ali da ništa ne planira poduzeti.

Pomoći ćete u prosvjedima roditeljima? Mi im se planiramo pridružiti, pa znači li to da ćete, poput prave ministrice, stati na čelo kolone i voditi nas sve zajedno u svijetlu budućnost? Ili zapravo samo dolijevate ulje na vatru? Nemojte misliti da nas možete posvađati. Zaboravili ste da smo mi njihovoj djeci drugi roditelji i strašno je nepristojno kako se gurate u tu sliku, zaključuje se, između ostaloga, u priopćenju Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama u ZHŽ.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
6
2
3
8

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari