Dodaj komentar

Podignuta optužnica protiv 29-godišnjeg Ljubušaka

ljubuski.info

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Dominika Marića zv."Domo", rođenog 1993. godine u Ljubuškom, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Optuženi se tereti da je, tijekom 2021. godine, u dva navrata, prevozio duhan u ukupnoj količini od 580 kilograma, koji nije bio obilježen trošarinskim markicama u skladu sa zakonom.

U prijevozu duhana, prvi put u količini od 260 kg, a drugi put u količini od 320 kg, optuženi je otkriven i spriječen od strane službenika UNO BiH, RC Sarajevo, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja.

Zaplijenjeni duhan bez trošarinskih markica i dokaza o podrijetlu, optuženi je prevozio s ciljem da ga stavi u prodaju, a navedeni duhan se u smislu Zakona o trošarinama u BiH smatra duhanskom prerađevinom i prije stavljanja u promet, mora biti obilježen trošarinskim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH.

Akcizna davanja za jedan kilogram rezanog duhana iznose oko 100 KM, te je zapljenom količine od 580 kilograma duhana, spriječena utaja trošarinskih davanja od oko 58 000 KM.

Optuženi se tereti da je, proizvode koji nisu bili obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH, u dva navrata pokušao staviti u promet, odnosno prodaju, čime je počinio, kazneno djelo - Nedopušten promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a. stavak 1. KZ BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
5
7
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari