Dodaj komentar

Održan komemorativni skup "U spomen na hrvatske vitezove"

ljubuski.info

Jučer je u Zvirovićima svečano obilježena 30. obljetnice pogibije brigadira Božana Šimovića, koji je 1992. godine poginuo na hodovskoj visoravni i u znak zahvalnosti svim hrvatskim vitezovima služena Sveta Misa i komemorativni skup "U spomen na hrvatske vitezove".

Na spomen obilježje pored velikog križa, a potom i na grob Božana Šimovića upriličeno je polaganje cvijeća i paljenje svijeća. Cvijeće i svijeće kod križa položili su: predstavnici MZ Zvirovići i MZ Prćavci, izaslanstvo HNS-a i grada Čapljine i udruga proisteklih iz Domovinskog rata i susjednih općina, Udruga P.P.N. "Ludvig Pavlović", djeca i učitelji OŠ Vladimira Pavlovića - područne škole Zvirovići i Prćavci, strane nevladine organizacije sa sjedištem u Zvirovićima "Regina della Pace" i "Nuovi Orizzonti", Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH.

Nakon prigodne molitve za sve pokojne položeno je i cvijeće na grob Božana Šimovića u mjesnom groblju sv. Ivana u Zvirovićima, a potom su se okupljeni uputili u crkvu sv. Ane u Zvirovićima gdje se slavila sveta Misa zadušnica,

Na današnji dan nakon 30 godina pogibije brigadira Božana Šimovića, prisjećamo se s posebnim poštovanjem i 9 hrvatskih vitezova poginulih u Domovinskom ratu, iz naše župe (Studenci), kao i 77 žrtava II. Svjetskog rata i poraća MZ Zvirovići i Prćavci, rekla je u prigodnom obraćanju voditeljica programa Ana Brajković, a čija su imena pročitala djeca iz ovih mjesta.

Prije svete Mise sve nazočne pozdravio je čapljinski gradonačelnik dr. Smiljan Vidić naglasivši potrebu zajedništva Hrvata kako bi mogli osigurati ravnopravnost i opstojnost Hrvata na ovim prostorima.

Sveto misno slavlje u koncelebraciji četvorice svećenika predvodio je don Velimir Tomić, svećenik rodom iz Gabela Polja koji već trideset i pet godina pastoralno djeluje kao misionar u Tanzaniji. Don Velimir je, također, pozvao na zajedništvo i slogu hrvatskog naroda kako bi mogli osigurati ono za što su poginuli branitelji položili svoje živote.

Poslije sve Mise uslijedilo je druženje pod šatorom u dvorištu osnovne škole pored crkve.

Radio Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
8
2
5

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari