Dodaj komentar

Na manifestaciji 'Kušaj ljubuška vina' posthumna zahvalnica Mladenu Gašparu

ljubuski.info

Dodjelom zahvalnica za zasluge u vinogradarstvu i promociju vina u BiH u petak je u Ljubuškom završena manifestacija "Kušaj ljubuška vina", koju je organizirala Udruga vinogradara i vinara Ljubuški.

Posthumno je zahvalnica dodijeljena Mladenu Gašparu, koji je dugi niz godina radio u Vinariji Ljubuški, a kasnije u Federalnom agromediteranskom zavodu, a koji je, po riječima predsjednika Udruge vinogradara i vinara Zdenka Milasa, zaslužan za promociju vinogradarstva u BiH i poduzimanje aktivnosti na podizanju kvalitete i standarda vina, kao i buduća istraživanja na tom polju.

Zahvalnica i povelja počasnoga člana Udruge vinogradara dodijeljena je Zdravku Matiću, vlasniku restorana "Bago" u Ljubuškom, koji se etablirao kao ponajbolji riblji restoran kako u BiH tako i susjednoj Hrvatskoj, a uz to se zalagao za predstavljanje vina u BiH.

Na završenoj manifestaciji "Kušaj ljubuška vina" predstavilo se osam ljubuških vinarija: Vinarija Buntić, Podrum Begić, Vinarija Majić, Vino Milas, Vinogradi Nuić, Obiteljski podrum Sušac, Vinarija obitelji Škegro i Vinarija Keža.
Ova manifestacija je jedinstvena po tome što ćete vrlo rijetko i u svijetu naći da svi vinari s jednog područja tako ujedinjeno nastupaju u cilju proizvodnje i prezentacije vrhunskih vina, a da svaki od njih ima neku svoju priču koja ga razlikuje od drugih, istaknuo direktor Turističke zajednice Ljubuški Mladen Bebek.

Dodao je kako Ljubuški ima bogatu tradiciju proizvodnje vina, jer je još 1882. organizirano djelovala vinarija u Ljubuškom i kao takva predstavlja najstariju vinariju u BiH.
Manifestacijom 'Kušaj ljubuška vina' naši vinari su napravili iskorak i to je postao već regionalni događaj na koji dolaze posjetitelji iz cijele Hercegovine ali i Dalmacije. Uz prirodne ljepote, kulturnu baštinu, razne sportske outdoor aktivnosti, kulinarstvo je, a samim time i vrhunska ljubuška vina, ono čime su naši gosti najviše oduševljeni prilikom, naveo je Bebek.

Podsjetio je da je Turistička zajednica Grada Ljubuškog na poziv Udruge vinara i vinogradara Ljubuški pomogla jednim dijelom u organizaciji ove manifestacije.

U okviru dvodnevne manifestacije održana je stručna radionica za proizvođače vina te kušanje vina uz asistenciju Maria Meštrovića, poznatog hrvatskog sommeliera, koji je nakon kušanja i analize dao svoj sud o vinima i preporuke proizvođačima.

Na radionici se govorilo o stanju vinogradarstva u Hercegovini, o gnojidbi u vinograd te tehnološkim procesima proizvodnje vina suvremenim načinom i sredstvima.

FENA
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
8
4
9

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari