Dodaj komentar

Istraga o smrti Lane Bijedić još nije zatvorena

ljubuski.info

Smrt mlade Mostarke Lane Bijedić (19), koja je 6. listopada 2019. godine, u večernjim satima, pronađena mrtva u rijeci Studenčici u Studencima kod Ljubuškog i dalje je, nakon skoro tri godine, nerasvijetljen slučaj. Je li riječ o samoubojstvu, ubojstvu ili nesretnom slučaju, javnost nema odgovora.

Iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) su kazali kako istraga nije završena i da, praktično, nije stavljena točka na ovaj slučaj.

Misteriozna smrt Lane Bijedić je, podsjetimo, potresla javnost BiH, ali i cijelu regiju.

Ova nesuđena brucošica je, pod potpuno nejasnim okolnostima, svega dan prije nego što se trebala zaputiti na studij u Sarajevo, iz Mostara autobusom otišla u Čapljinu, kako je to otkriveno na osnovu snimaka nadzornih kamera u ova dva grada. Potom se pješice s autobusne stanice, kako je utvrđeno u prvim danima istrage, zaputila prema naselju Trebižat, gdje joj se gubi trag. Iznosilo se i da je nesretnu djevojku svjedok vidio na vijaduktu Studenci, ispod kojeg je njeno tijelo i nađeno.

Podsjetimo, tijekom istrage saslušano je više od stotinu svjedoka, a nekolicina njih je podvrgnuta i poligrafskom testiranju. U nekoliko navrata pregledavani su snimci kamera koje su zabilježile tok njenog kretanja, obavljena su vještačenja njenog telefona, odjeće, tragova s lica mjesta te brojne druge radnje.

U donošenju konačne odluke i kvalifikaciji ovog slučaja tužiteljskog timu najveći problem predstavljaju mišljenja dvojice vještaka koja su potpuno suprotna.

Pad s visine

John Clark, forenzički vještak za patologiju Univerziteta u Glazgovu, kojeg je Tužiteljstvo ZHŽ naknadno angažiralo, u svom mišljenju i stručnom nalazu o načinu nastanka povreda na tijelu nesretne djevojke zaključio je da priroda unutarnjih i vanjskih povreda ne podržava mišljenje iz obdukcijskog nalaza da je nesretna djevojka bila žrtva napada, a koji je uključivao udaranje šakama, šutiranje i moguće udaranje teškim predmetom, već da je, najvjerovjatnije, riječ o padu s visine, konkretno vijadukta iznad rijeke visokog 110 metara.

Dr. Dražen Damjanjuk, koji je uradio obdukciju, ostao je pri svom mišljenju i nalazu.
Ne mogu se složiti s tim da su povrede nastale usljed pada s visine - rekao je, između ostalog, u ranijoj izjavi dr. Damjanjuk.

Greška u startu

Povrede koje je nesretna djevojka imala na glavi tipične su za udarce šakom ili nogom. Pogotovo kada je riječ o desnoj očnoj jabučici, to je morao biti izuzetno jak udarac vrhom stopala ili šakom. Najsretniji bih bio kada bi se taj slučaj riješio, ali, definitivno, greška je načinjena u startu, jer je dopušteno da se tijelo kremira - ispričao je dr. Damjanjuk listopada prošle godine.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
1
3
8

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari