Dodaj komentar

Bahatost i nebriga ljubuških lovaca, poljuljani odnosi s mještanima

ljubuski.info

Je li vrijeme kazati u lice ljubuškim lovcima kako su izgubili obraz i svojim djelima davno poljuljali odnose sa svim zaseocima uz rubni dio ljubuškog polja?

Je li ljudski, kriomice po noći, pustiti jata fazana u polje, koji se odmah raziđu i zaposjednu nasade u polju i vrtovima? Je li ljudski i moralno, samoinicijativno proglasiti lovno područje na tuđim privatnim posjedima i pucati ljudima pod prozorima, dok se djeca igraju po dvorištima? Je li pošteno od onih na vlasti što novcem građana financiraju guštove preko 700 ljubuških lovaca, koji im opet uzvraćalu na izborima i lovačkim večerama?

Kakvi su to ljudi koji ne poštuju ni nedjeljno rano jutro, njihove sačme često sipaju po obližnjim kućama i ljudima koji polaze na ranu misu? A povrh svega, mještani svojim vrtovima hrane lovinu kako bi lovci zadovoljili svoju potrebu za ubijanjem.

Je li vrijeme razmišljati da se pomogne tim ljudima, zakupiti neko lovište u blizini, možda u Vran planini, i neka pokrenu lovni turizam po uzoru na druge kulturne zemlje?

Pitali smo u zaseoku Humca mještanina Ivu, on kaže da je digao ruke od svog paradajza u vrtu:
Svaki koji sazrije fazani ga po mraku pronađu i proćukaju, diga sam ruke od vrta, samo uzalud trošim vodu!

Ništa bolje nije prošao ni kukuruz a ni druge kulture koje mještani mukotrpno uzgajaju.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
6
1
8
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari