Dodaj komentar

U Lipnu pronađena plantaža s 918 stabljika marihuane

ljubuski.info

Provodeći pojačane mjere u cilju suzbijanja zloporaba opojnih droga, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP ZHŽ došli su do operativnih saznanja da se na području mjesta Lipno kod Ljubuškog nalazi zasađen velik broj zelenih stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje.

Po dobivenim saznanjima policijski službenici Sektora kriminalističke policije su pristupili pretrazi terena, te su na teško pristupačnom terenu u mjestu Lipno, pronašli veći broj zelenih stabljika.

Dana 15.7.2022.godine oko 8:40 sati na lokalitet na kojem su bile zasađene stabljike dolaze dvije muške osobe i odmah počinju sa sabiranjem stabljika, te ih policijski službenici Sektora kriminalističke policije i policijski službenici Specijalne policije lišavaju slobode. Utvrđeno je da se radi o osobama R. A. (63) i M. A.(21) iz mjesta Vitina, Ljubuški.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZHŽ, zajedno s policijskim službenicima PU Ljubuški, PU Široki Brijeg i PU Posušje pristupili su vršenju očevida kojim je utvrđeno da se na teško pristupačnom terenu u mjestu Lipno, Ljubuški nalazi zasađeno 918 zelenih stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, čija vrijednost bi u uličnoj preprodaji iznosila preko milijun KM.

Nakon izvršenog očevida stabljike su izuzete i smještene u službene prostorije MUP-a ZHŽ Ljubuški. U službenim prostorijama MUP-a ZHŽ je nad gore navedenim osobama zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz članka 238 KZ FBIH. Osobe R.A. i M.A. su tijekom krim obrade u cijelosti priznale počinjene navedenog djela.

Po dovršetku predmeta protiv navedenih osoba biti će upućeno izvješće Županijskom tužiteljstvu u Širokom Brijegu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz članka 238 KZ FBIH.

Prilikom vršenja očevida došlo je do ozljede jednog policijskog službenika, te su zbog teško pristupačnog terena u izvlačenje istog pomogli djelatnici GSS. Ovim putem Uprava policije se želi zahvaliti svim djelatnicima GSS Ljubuški, Hitnoj medicinskoj pomoći DZ Ljubuški, kao i svim policijskim službenicima koji su sudjelovali u ovoj akciji, navodi se u priopćenju MUP-a ZHŽ.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
5
6
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari