Dodaj komentar

Postoji mogucnost da su izlazili samo hdz- ovci i po dogovoru to radili.Ali na svakom birackom mistu postoje posmatraci od prije otvaranja glasackih mista i ti posmatraci su iz razlicitih i politickih i drustvenih opcija.Dakle prija otvaranja glasackog mista posmatraci se uvjere da su kutije prazne i propisno zapececene.Zatim se uvjere o broju biracki listica na tom birackom mistu.Zatim prate tok glasanja zapisujuci broj glasaca i uocavajuci moguce nepravilnosti.Ako se dese neke nepravilnosti obavjestava se i CIK i policija.Ako je sve proslo u redu prisustvuju otvaranju kutija i pribrojavanju listica i glasova s tim da zbir listica u kutiji i preostalih listica mora bit isti broju listica prije pocetka glasovanja .Prisustvuju ocitanju listica koji moraju proc kroz sve ruke i svak ih mora vidit tako da utvrdi cinjenicno stanje na listicu.Pravi biljeske koje moraju odgovarat objavi presjedavajuceg birackog odbora na tom birackom mistu.Prisustvuje pakovanju i pececenju birackog materijala koji se salje CIK.Podnosi izvjestaj stranki ili organizaciji koja ga je angazovala.Svi prate objave rezultata od strane CIK po birackom mistu i one moraju odgovarat zapisima posmatraca.Di i kako se moze muljat osim ako i posmatraci i cili sistem,pa i stranci,nisu u talu?

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
3
5
2
7

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari