Dodaj komentar

MUP ZHŽ sudjeluje u izvršenju projekta SALW

ljubuski.info

Ministarstvo unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije sudjelovat će u izvršenju projekta za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja (SALW) koji će se provoditi tijekom sljedeće tri godine.

Ministar MUP-a ZHŽ David Grbavac potpisao je jučer protokol za implementaciju spomenutog projekta.

Protokol je ranije potpisala i šefica Odijela za sigurnosnu suradnju u misiji OESS-a BiH dr. Susan Penksa.

Projekt će osigurati sredstva kojima će se policijskim jedinica sa službenim psima pomoći u otkrivanju vatrenog oružja i eksploziva, te poboljšati sigurnost policijskih skladišta SALW-a, uskladiti zakonodavni i regulatorni okvir za deaktivaciju SALW-a i opreme najmanje dva središta za deaktivaciju.

Projekt nastoji podržati policiju i druge agencije za provođenje zakona u BiH u smanjenju sigurnosnih rizika vezane za nezakonito posjedovanje, zloporabu i trgovinu SALW-a i streljiva, te poboljšati kontrolu naoružanja. Projekt financira pet država članica OSCE-a: Češka, Francuska, Lihtenštajn, Njemačka i Sjedinjene Američke Države.

Planirani proračun je 3,8 milijuna eura.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
6
2
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari