Dodaj komentar

Ministar Grbavac se oglušio na prava Zdenka Bebeka

ljubuski.info

Od ranih jutarnjih sati pred zgradom MUP-a ZHŽ policijski djelatnik Zdenko Bebek prosvjeduje obustavom rada zbog neprimjerenih uvjeta za rad na radom mjestu i bolesti, za što mu je i Županijska radna inspekcija dala za pravo.

Prema njegovim riječima, ministar MUP-a ZHŽ David Grbavac oglušuje se na sva rješenja županijske inspekcije, a svi dosadašnji razgovori nisu dali pozitivnog rezultata.
Štrajkom želim ostvariti radna prava za sebe, odnosno pet namještenika u Sabirnom centru za vozila Bučine. Već dvije godine šaljem dopise i vodim razgovore s ministrom Grbavcem, ali bez bilo kakvih pomaka. Obaviješten je prošle godine i županijski inspektor Konta koji je obišao radno mjesto i vidio uvjete rada. Konta je utvrdio sve nepravilnosti i dao je rok od 3 mjeseca da se sve riješi, ali od toga nema ništa. Operiran sam od zloćudne bolesti i kao onkološki pacijent sam tražio premještaj na drugo radno mjesto, sukladno školskoj spremi i mom oboljenju, ali i od toga nema ništa pa sam odlučio tražiti prava štrajkom, kazao je Zdenko Bebek.

Do 13 sati i 30 minuta Grbavac još nije primio djelatnika Bebeka niti je s njim stupio u kontakt. Jutros u 9 sati, a potom i dva sata kasnije samo je prošao pored djelatnika Bebeka bez da se s njim pozdravio i porazgovarao, što je ljudski nonsens.

O ovom slučaju informirano je i Ministarstvo branitelja ZHŽ na čelu s ministrom Mladenom Begićem, jer je brat Zdenka Bebeka poginuli branitelj.

Prava članova obitelji poginulih, kao i prava branitelja sustavno se ne provode u ZHŽ od strane Vlade koja je zakonski njihova prava regulirala.

Neizvršavanje inspekcijskih rješenja predstavlja teško kazneno djelo, ali još je poraznija ministarska bahatost.

Prema dostupnim informacijama, već dvije i pol godine u MUP-u se vode istrage zbog različitih malverzacija. FUP je izuzeo gomile materijala, a neslužbeno se saznaje kako se istražuje nekoliko djelatnika za višemilijunske financijske pronevjere.

Iako je na funkciji ministra samo dvije i pol godine, pod istragom je i ministar David Grbavac zbog više kaznenih djela, a neslužbeno je potvrđeno kako je o svemu informiran i predsjednik HDZ BiH Ljubuški Toni Kraljević.

T.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
6
8
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari