Dodaj komentar

Ivan Herceg predsjednik Udruge "Vojvoda don Ivan Musić" iz Ljubuškog

ljubuski.info

Dan prije 19. lipnja, datuma na koji je u blizini Gabele 1875., pod vodstvom svećenika Ivana Musića izbio Hercegovački ustanak, Udruga "Vojvoda don Ivan Musić" iz Ljubuškog održala je svoju 17. redovnu Skupštinu, ali i petu po redu izbornu Skupštinu na kojoj je za novog predsjednika izabran odvjetnik Ivan Herceg.

Na Skupštini, koja je održana danas u hotelu Bigeste, bilo je govora o aktivnostima u proteklom razdoblju, o budućim planovima, a izneseni su i usvojeni izvještaji o radu i financijski izvještaj, te su izabrani članovi tijela udruge, predsjednik Skupštine, predsjednik Udruge, članovi Upravni i Nadzorni odbora te tajnik.

Na dnevnom redu bilo je ukupno 11 točaka, a nakon utvrđivanja kvoruma, usvajanja dnevnog reda i izbora radnog predsjedništva, članovi udruge su odali počast minutom šutnje nedavno preminulom članu Upravnog odbora Ivici Vučiću, koji se, kako je rečeno, neumorno zalagao za udrugu i pomagao je u brojnim aktivnostima.

Dosadašnji predsjednik Ivan Bebek je tijekom iznošenja izvještaja o radu Udruge za razdoblje od 3. srpnja i prošle sjednice, do današnjeg datuma, istaknuo kako radom mogu biti i više nego zadovoljni.
U proteklih godinu dana imali smo dvije promocije, jedne dopunjene i promociju jedne u ovom razdoblju tiskane knjige. Obje knjige vezane su za Hercegovački ustanak. Prošle godine najavili smo tiskanje drugog dopunjenog izdanja knjige "Hercegovački ustanak 1875-1878 godine: Akteri, istine i zablude" čiji je autor naš tajnik Dušan Musa i ono je održano. Održane su i dvije promocije. Prva u Čapljini 5. kolovoza, a druga u Ravnom 20. kolovoza. Obje prezentacije su bile uspješne u smislu prezentacije Hercegovačkog ustanka i njegovih aktera, sumirao je Bebek rezultate u prošloj godini, te je dodao kako veseli to što su ostvarili suradnju s izdavačkom kućom Synopsys.

Suradnja s Synopsysom je bila interes, kako bi za naša izdanja odškrinuli vrata Hrvatske, rekao je.

Tajnik Dušan Musa mu se zahvalio na dugogodišnjem uspješnom vođenju udruge.

Radio Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
7
2
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari