Dodaj komentar

Odbijen zakon o sprječavanju sukoba interesa u institucijama BiH

ljubuski.info

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH jučer nije usvojio Prijedlog zakona o sprječavanju sukoba interesa u institucijama BiH, koji je jedan od 14 prioriteta Europske komisije za članstvo u EU.

Predloženim zakonom, za koji je Ustavnopravno povjerenstvo Doma naroda dala negativno mišljenje, bilo je, između ostalog, predviđeno uspostavljanje nezavisnog, profesionalnog tijela za provođenje zakona i definirano na koje se osobe primjenjuje sukob interesa.

Podršku zastupnika nije dobio ni Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH, koji je također jedan od 14 prioriteta iz Mišljenja Europske komisije.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o VSTV u parlamentarnu proceduru uputilo je Vijeće ministara radi poboljšanja integriteta i omogućavanja učinkovitijeg i transparentnijeg funkcioniranja pravosuđa i VSTV-a.

Odbijeno i o plaćama i naknadama

Jučer je odbijen zahtjev Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH i odlučeno da se ovaj zakonski prijedlog razmatra po skraćenom postupku.

Predloženim rješenjima predviđa se povećanje plaća vojnicima, policijskim i službenicima na razini BiH sa najnižim koeficijentima.

Plaće za više od 18.000 zaposlenih koji trenutačno imaju mjesečna primanja niža od 1.500 KM, bila bi povećana za 100 do 140 KM.

Trošarine na gorivo

Dom naroda donio je odluku da se u redovnoj proceduri razmatra Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o trošarinama u BiH, kojim se predviđa ukidanje trošarina na gorivo na razdoblje od šest mjeseci, uz mogućnost da Vijeće ministara taj rok produži za još tri mjeseca.

Prethodno su izaslanici odbili prijedlog Denisa Bećirovića da se današnji dnevni red, uz prethodno održavanje sjednice nadležne komisije, dopuni tačkama koje su skinute s dnevnog reda, među kojima je i prijedlog o izmjeni zakona o PDV-u.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
2
1
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari