Dodaj komentar

Izrada pravilnika o osnivanju Instituta za tradiciju i kulturu Hrvata BiH

ljubuski.info

U prostorijama Glavne podružnice HKD Napredak u Zagrebu održana je druga sjednica inicijativnog odbora Instituta za tradiciju i kulturu Hrvata Bosne i Hercegovine.

Sjednici su nazočili prof. dr. sc. Vande Babić Galić, dopredsjednici HKD Napredak Miroslav Landeka i prof.dr.sc. Dražen Vikić-Topić, član Središnje uprave HKD Napredak Josip Nikolić, povjerenik HKD Napredak Glavna podružnica Zagreb Goran Štrbac, te pročelnica studija Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje i pročelnica studija Filmska i televizijska režija i produkcija na Sveučilištu VERN, doc. dr. sc. Ozana Ramljak i ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, dr. sc. Željko Jozić, priopćeno je iz HKD Napredak.

Na sjednici se raspravljalo o nacrtu pravilnika o osnivanju Instituta za tradiciju i kulturu Hrvata Bosne i Hercegovine. Zadužena je radna skupina koja će u roku od 30 dana izraditi prijedlog pravilnika o osnivanju Instituta, a koji će potom biti dostavljen na usvajanje Središnjoj upravi HKD Napredak kao osnivaču.

Uz ostalo na sjednici je planirano da će Institut za tradiciju i kulturu Hrvata BiH imati četiri odjela i to Odjel za folkloristiku i tradicijsku kulturu, Odjel za hrvatski jezik i književnost te multikulturalne veze, Odjel za povijest Hrvata BiH i Odjel za film i medije.

Slijedeća sjednica Inicijativnog odbora planirana je za svibanj 2022. godine u Sarajevu.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
6
2
3
8

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari