Dodaj komentar

U Ljubuškom s tri doze cijepljeno 2.215 osoba

ljubuski.info

Proces cijepljenja u Domu zdravlja Ljubuški započeo je u ožujku 2021. godine, a prema podacima iz ove zdravstvene ustanove, dosad je cijepljeno 2.215 osoba koje su primile sve tri doze cjepiva.

Trenutačno su građanima na raspolaganju cjepiva Pfizer i Sinopharm, a priliku za cijepljenje imaju svakog četvrtka od 8 do 13 sati u prostorijama Higijensko-epidemiološke službe DZ Ljubuški.

Pretežno se radi o osobama koje dolaze primiti treću dozu cjepiva, njih oko 50 do 100, dok je zasad nešto manji broj onih koji se tek odlučuju za cijepljenje. Cijepe se većinom starije osobe, dok mladi odlaze i u susjedni Vrgorac, kazali su iz DZ Ljubuški.

A kako bi građani lakše došli do potrebnih informacija, u funkciji je i Facebook stranica Doma zdravlja Ljubuški, putem koje redovito obavještavaju o terminima cijepljenja, ali i daju upute kako postupati u slučaju pojave simptoma infekcije koronavirusom.

Liječnike koji rade na Odjelu obiteljske medicine ili Odjelu pedijatriji, u slučaju pojave simptoma, najprije kontaktirajte telefonskim putem. Na taj način dobit ćete upute o daljnjem postupanju, pregledu, testiranju ili ostaloj obradi te tako izbjeći gužve, čekanja i ostale organizacijske probleme. Molimo vas da se pridržavate i već stotinama puta ponovljenih epidemioloških mjera te da održavate tjelesnu distancu, nosite maske, perete ruke i izbjegavate velika okupljanja. Tako ćemo izbjeći brojne probleme vezane za Covid-19, ali i zarazu virusom gripe, naveli su, između ostalog, iz DZ Ljubuški.

Kažimo i to kako su na području Zapadnohercegovačke županije, prema posljednjim dostupnim podacima koji su objavljeni na službenoj stranici Zavoda za javno zdravstvo ZHŽ-a, s tri doze cijepljene 1.134 osobe, s dvije 8.968 osoba, a s jednom njih 9.420. Na raspolaganju su još 1.394 doze cjepiva.

A. Marinović Musa | Dnevni list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
4
9
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari