Dodaj komentar

Sve je nama jasno da nije nebi većina spakirala kofere i otišli u Njemačku. Ti i tebi slični nevide dalje od svoga nosa i svi ste se isprsili ko purani, a đon vam je obraz. Kao prvo kad vam dođe pet kamiona robe pa onda budite pošteni i na svih pet uplatite porez i carinu, kao drugo trebate poštivati sva radna i ljudska prava, kao treće nemožete radnike dijeliti na rodbinu i tamo neke garibe nego svi trebaju biti isti, kao četvrto da bi radnik bio zadovoljan poslodavac treba biti čovjek prema radniku, radnik treba plaću i doprinose za normalan život kako njegov tako i njegove obitelji, radnik isto treba svoj privatni život koji mu je uskraćen u mnogo čemu, kao peto poslodavac nesmije podmićivati državne institucije, kao šesto poslodavci bi trebali čvrsto hodati na zemlji, a ne kao većina u oblacima i s velikom dozom bahatosti i bezobrazluka prema radnicima. Za otvoriti firmu trebaš imati kapital, znanje i zdravo okruženje. Nitko se rodio nije s novcem. Lako je kupovati auto od 100 tisuća eura, stan u Zagrebu, Makarskoj, praviti u Ljubuškom vilu s bazenom, a s druge strane radniku davati minimalac. Evo ako ima dobronamjerni i pošteni poslodavaca neka javno dokažu porijeklo svoje pokretne i nepokretne imovine kao i novca na računu. Mislim da bi vas 95% tada bilo iza rešetaka. Kad si ti tako pametan ajde otvori firmu u Danskoj, Norveškoj ili Finskoj. Sve ćeš morati prvo dokazati od A do Ž odakle ti pa ako dokažeš u roku 12h dobivaš sve dozvole. Lako je biti poduzetnik u BiH i živit u luksuzu, a radnik u siromaštvu. Zato se svi od vas distanciraju, loše mišljenje o vama imaju i odlaze u Njemačku kod pošteni i prijatni Švaba, jer švabe su nadaleko poznati kao najpošteniji poduzetnici u svijetu. Za vas je najdalji domet unutar granica BiH.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
4
3
8

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari