Dodaj komentar

Cijena struje raste jer su ju drugi spremni platiti skuplje nego mi!

ljubuski.info

Savez samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) je saopćio kako se svaki rast troškova poslovanja, posebno u realnom sektoru, uglavnom amortizira smanjenjem ili prestankom isplate i onako niskih plaća radnicima realnog sektora.

Također, najava poskupljenja struje dolazi u vrijeme intenziviranih zahtjeva sindikata za povećanje najniže plaće. Poučeni ranijim iskustvima, jasno je kako će biti uporabe, ali još više zlouporabe ove situacije kao opravdanja da plaće radnika i dalje ne mogu značajno rasti - smatraju iz SSSBiH.

Iako najava poskupljenja struje gospodarstvu na prvi pogled nije nešto čime bi se trebao baviti sindikat, oni napominju kako su izuzetno zabrinuti jer su dosad slična poskupljenja uvijek išla preko leđa radnika.

Javna poduzeća nisu privatne firme

Prema dostupnim informacijama, kako dodaju iz sindikata, opravdanje za rast cijena struje nisu značajno veći troškovi proizvodnje, nego u prvom redu cijena na berzi u Mađarskoj.
Drugim riječima, cijena struje mora rasti jer su drugi spremni plate je skuplje nego mi. To bi možda i bilo logično da su elektroprivrede privatne firme, a ne javna poduzeća. Svjedočimo ekspanziji u realnom sektoru, rastu izvoza, što je izuzetno dobro, ali to bi sve moglo doći u pitanje u slučaju bilo kakvih nepromišljenih odluka - dodaju iz sindikata.

SSSBiH zahtijeva od svih aktera, posebno Vlade FBiH i resornog ministarstva, kao i uprave javnih poduzeća, da kod donošenja budućih odluka pokažu maksimalnu ozbiljnost i razumijevanje za stanje i socio-ekonomski položaj radnika i građana ove zemlje.
Također zahtijevamo od Vlade hitno usvajanje odluke kojom će se zabraniti rast cijena najosnovnijih životnih namirnica jer su radnici već sada u situaciji da, zbog niskih i/ili neredovnih plaća, ne mogu sebi i svojim porodicama osigurati ni minimum onoga što im treba za život - saopćeno je iz Službe za informiranje Saveza samostalnih sindikata BiH.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
8
5
7

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari