Dodaj komentar

Financijska pomoć od 30 mil KM privatnim poduzećima

ljubuski.info

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije objavilo je javni poziv za prikupljanje prijava za dodjelu financijske pomoći privatnim poduzećima i poduzetnicima u visini od 30 milijuna KM.

Cilj dodjele financijske pomoći po ovom pozivu je da se u uvjetima otežanog poslovanja izazvanog pandemijom virusa korona osigura podrška gospodarskim društvima za očuvanje radnih mjesta.

Financijska pomoć predstavlja dodjelu bespovratnih financijskih sredstava gospodarskim društvima sa sjedištem u FBiH u okolnostima izazvanim pandemijom Covida-19, koja se uplaćuju na račun korisnika financijske pomoći u skladu s kriterijima iz ovog javnog poziva.

Financijska pomoć može se koristiti isključivo za isplate minimalnih plaća sa svim pripadajućim porezima i doprinosima za razdoblje od 1. lipnja do 31. prosinca ove godine, priopćeno je na stranicama resornog ministarstva.

Korisnici financijske pomoći ne mogu smanjiti broj radnika/zaposlenika u razdoblju od 31. kolovoza ove godine do 28. veljače sljedeće godine, izuzev ako se smanjenje broja radnika dogodilo zbog "više sile" (uslijed smrti radnika, jednostranog raskida ugovora o radu od strane radnika, odlaska u mirovinu radnika i/ili isteka ugovora o radu na određeno vrijeme).

Ukoliko se smanjenje broja radnika dogodilo iz ovih navedenih razloga, smatrati će se kako se promjena u broju radnika dogodila opravdano, ali je potrebno dostaviti materijalni dokaz o istom.

Maksimalan iznos financijske pomoći koji se može dodijeliti jednom korisniku, po ovom javnom pozivu, ne može prijeći iznos od 700.000 KM. Javni poziv ostaje otvoren 21 dan od dana posljednjeg javnog objavljivanja.

Financijska pomoć gospodarskim društvima dodjeljuje se do 31. prosinca ove godine, a isplaćuje najkasnije do 31. siječnja sljedeće godine.

ekapija.ba
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
2
6
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari