Dodaj komentar

Čović o bisti: Kao da me netko ispraća

ljubuski.info

Ovih dana sam gledao svoje biste, dobivao svoje slike. Imam osjećaj da me netko ispraća lagano iz političkog dijela. To se radi na kraju životnog puta. ja se osjećam još dobro što se toga tiče, našalio se u obraćanju medijima čelnik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović odgovorivši kako je predugo na čelu HDZ-a BiH.

Rekao je kako je u zadnjih mjesec dana održano desetak sastanaka vezano za Izborni zakon na svim razinama.

U završnima danima rujna mjeseca dolaze europski dužnosnici i ja mislim da je posao završen. To je moje uvjerenje. Dali smo kvalitetan prijedlog Izbornog zakona, rekao je Čović.

Imamo jasan termin za završni dio rujna mjeseca gdje će se događati sastanci s europskim i američkim službenicima kako bismo došli do dogovora oko izbornog zakonodavstva. Mislim da je moje pismo pokazalo da nećemo pasti u zamku špekulacija pa i o brojci Hrvata na vlasti i igranja s brojem i postocima. Mislim da Hrvata u institucijama BiH ima mnogo manje u odnosu na popis stanovništva iz 2013. godine, rekao je Čović.

Pozvao je na ustavno domoljublje, da se poštuju Ustav i zakoni, a kada budemo imali dovoljno kapaciteta da mijenjamo Ustav to ćemo i raditi.

Na upit hoće li bojkotirati izbore ako se ne usvoje izmjene Izbornog zakona, rekao je da se izbori ne mogu organizirati mimo Ustava jer i Ustavni sud traži izmjene.
Ustavni sud traži promjenu Izbornog zakona, ako toga ne bude onda neće biti uvjeta za održavanje izbora. Želimo osigurati legitimno predstavljanje i provođenje svih presude Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu. Prihvatili smo i mjere ograničenih ustavnih izmjena kako bi se mogao provesti cijeli proces kada je u pitanju Izborni zakon, naveo je čelnik HDZ-a BiH.

Sve ćemo dati da u neizbornoj godini, sukladno sporazumu iz Mostara, izmijenimo Izborni zakon, rekao je, između ostalog, Čović.

Rekao je kako se zalagao da se posao oko izbornog zakonodavstva obavi u lipnju ali da su međunarodni dužnosnici taj posao ostavili za jesen.

Naveo je i kako BiH ne može funkcionirati kao građanska država da se potpuno eliminira etničko.
Ključ je osigurati europski put BiH i ako to uspijemo, a ja mislim da imamo šansu, uvjeren sam da će se to ostvariti. Zašto bi nekome smetalo da član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda bude izabran od Hrvata? Samo se tri člana Predsjedništva BiH i Dom naroda biraju na etničkom principu, sve ostalo se bira na građanskom modelu. Ako je to nekome previše, onda taj ne voli BiH. BiH ne može biti građanska po modelu kako bi to neko želio, zaključio je Čović.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
6
9
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari