Dodaj komentar

Hoće li Ćosić prestati manipulirati te napraviti što se od njega očekuje?

ljubuski.info

Javno pitamo premijera Zdenka Ćosića tko je namjestio natječaj za izbor ravnatelja u Drugoj osnovnoj školi u Širokom Brijegu, a koji je namjestio natječaj za posao nastavnici koja je bila trećerangirana na popisu prijavljenih i koja je imala skoro duplo manje bodova od prvih dvoje, njegove ga kvalifikacije sigurno nisu izabrale.

Dakle, netko manipulira!

U školama Zapadnohercegovačke županije će suzbijanje korupcije početi kada prvi premijer Zdenko Ćosić prestane koristiti prigodnističke retoričarske figure kojima pokušava manipulirati s javnošću, pravdajući se kako nije upoznat s time što se događalo s nezakonitim prijemom nastavnice na posao u Drugoj osnovnoj školi u Širokom Brijegu, premda je bila treća na listi.

Ukoliko je to istina onda pozivamo premijera ZHŽ Zdenka Ćosića da odstupi s pozicije jer je upravo županijska ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZHŽ - Ružica Mikulić iz njegove stranke " HDZ-a", koju je on uvrstio u svoj tim ministara koji se nalaze u Vladi ZHŽ, znala za spomenuti javni natječaj.

Ako pak premijer Ćosić govori istinu, u što sumnjamo, onda zna što mu je činiti, uz v.d. ravnatelja Druge osnovne škole Miljenka Galića kući bi trebao poslati i samu Ministricu jer je izigrala njegovo povjerenje, ali i povjerenje svih nas običnih građana koji još vjerujemo u pravednost i pravičnost prilikom raspisivanja javnih natječaja, posebice kada je riječ o odgojno-obrazovnom sustavu. Naravno, uz dvoje spomenutih, posao treba izgubiti i navedena nastavnica koja je koruptivnim rabotama i po stranačkoj pripadnosti došla do pozicije u školi.

Prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj školi, među ostalim, jasno su definirane nadležnosti, od raspisivanja natječaja do prijema na posao, kako djelatnika, tako i ravnatelja, ali i uloga Ministarstva, što bi jedan premijer trebao znati.

Obrazovni sustav u ZHŽ odavno je potrebno reformirati i reorganizirati jer je postao utočište članova stranke na vlasti a što svakodnevno utječe na odgojno-obrazovni sustav građana ZHŽ.

Mislite li kako Širokobriježani nemaju zdrav razum, ne možete raspisivati natječaje po stranačkim referencama i glumiti kako niste imali pojma o tome, a sve se događa uz blagoslov ministarstva koje jedno od glavnih sastavnica Vlade ZHŽ.

Da, i to je moguće, ipak, ovo je Zapadnohercegovačka županija, mjesto gdje Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa izdaje dozvole za rad privatnim školama koje "štancaju" diplome svakome tko donese "lovu".

Zato nije ni čudna kriminalna radnja u redovitom javnom obrazovanju gdje se unaprijed , prije nego li se raspiše natječaj, zna tko će biti primljen na posao. Ili je premijer možda zaboravio kako on ima znatno manje naobrazbe od v.d. ravnatelja Druge osnovne škole, pa nije ni mogao znati čovjeka jer se ne kreću se u istim krugovima?!

G.O. HRS-a Široki Brijeg
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
4
4
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari