Dodaj komentar

Ivan Kraljević iz Ljubuškog državni prvak u motociklizmu

ljubuski.info

Ljubuški je prošlog vikenda dobio državnog prvaka u motociklizmu.

Riječ je o Ivanu Kraljeviću zvanom Karabaja koji je briljirao na "Otvorenom prvenstvu BiH 2021. u Road racingu" koje je održano u Zalužanima kod Banje Luke.

Prvenstvo je, nakon nekoliko uspješno održanih vikend-treninga u razdoblju proljeće-ljeto, održano kroz tri utrke u prošlom vikendu.

Ivan je na svom motociklu Honda CBR 600 RR "projurio" kroz sve tri utrke na Automotodromu Zalužani, te se na kraju popeo na najveću stepenicu na postolju.

Proglašen je državnim prvakom u klasi "Superstock 600".
Ja sam taj vikend vozio kao nikada u životu prisjetio se.

Iznenadio je mnoge, nije bio u uskom krugu favorita, a zanimljivost je i da je bio jedini predstavnik Hercegovine na ovom prvenstvu.

Kako kaže, u Hercegovini uopće nema moto kluba koji se bavi brzinskim moto sportom, a Ivanu je želja to promijeniti.
Želja mi je dovesti državno prvenstvo u Ljubuški. Međutim, pošto mi nemamo adekvatnih uvjeta za moto-racing, bilo bi dobro eventualno napraviti moto-cross stazu koja iziskuje mnogo manje troškove. Bilo bi dobro da se bar moto-cross vozi kod nas, mislim da bi to bilo dobro za grad, a ovakva jedna manifestacija bi pomogla i razvoju turizma, kaže Ivan.

Smatra kako bi to pomoglo mladim vozačima motora željnima adrenalina jer bi imali odgovarajući prostor da voze onako kako umiju.
Dosta je opasno po cestama, ja sam i završio u moto-sportu kako bih se sklonio s ceste. Svi oni koji vole brzo voziti neka mi se jave, ja ću im probati pomoći i uključiti ih u ovaj sport jer je mnogo sigurnije voziti na profesionalnoj stazi. Da se razumijemo, ovaj sport je opasan, ali je mnogo više sigurnije nego na ulici. To je i bio razlog koji je mene doveo na motociklističku stazu jer dosta vozača gine po našim putevima. Na motociklističkoj stazi ti ne možeš naletjeti na traktor, ili na frezu. Želim utjecati na one motocikliste koji vole brzo voziti da se maknu sa ceste i jer će tako sigurniji biti i oni, ali i svi drugi sudonici u prometu. Dosta mladih vozača ostavlja živote na cesti i ja ću učiniti sve u svojoj moći da se tu nešto promijeni, kaže Kraljević.

Inače, on sam je zaljubljenik u motore od malih nogu, a svoj prvi motocikl je nabavio davne 2002. godine.
To je preraslo u jednu ljubav i nismo se rastavljali do sada kaže. U profesionalne motociklističke vode je krenuo 2017. godine i to uz pomoć svoga sadašnjeg mentora Miroslava Milojevića iz Dervente - devetorostrukog prvaka BiH.
Miroslav Milojević mi je i lijeva i desna ruka i da nije njega ništa od ovog ne bi bilo, kaže Ivan koji trenutno i nastupa za Moto klub " Miron moto" iz Dervente.

O uzorima u svijetu motociklizma kaže:
Svi mi imamo svoje neke uzore, ako bih morao nekoga izdvojiti, možda zbog njegove veličine i načina kako je to napravio i što je sve napravio u moto-sportu, izdvojio bih Valentina Rossija. On je sada na zalasku svoje karijere, ali cijeli njegov život je inspiracija za sve u moto-sportu.

Radio Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
9
8
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari