Dodaj komentar

Obilježena obljetnica stradanja ljubuških branitelja na uskopaljskoj bojišnici

ljubuski.info

U nedjelju, 1. kolovoza 2021. godine u Uskoplju je obilježena 29. obljetnica brigade dr. Ante Starčević koja je osnovana 2. kolovoza 1992. godine..

Obilježavanje obljetnice počelo je služenjem svete mise za sve poginule hrvatske branitelje u župnoj crkvi u Uskoplju, polaganjem vijenaca i opijelom na središnjem spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima.

Kako i grad Ljubuški obilježava stradanje 11 ljubuških branitelja na uskopaljskoj bojišnici svake se godine nakon svete Mise u crkvi sv. Ante na Humcu prema Uskoplju uputi veliki broj branitelja, članova obitelji poginulih, predstavnika udruga iz Domovinskog rata, gradskih i županijskih vlast, a tako je bilo i ove godine. Iako neke aktivnosti nisu usklađene s organizatorom po pitanju protokola sve je proteklo u redu, a ubuduće će to trebati ispraviti. Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeće na spomen obilježje u groblju na Pidrišu Ljubušaci su se "spustili" u grad gdje su na spomen obilježju položili vijence i zapalili svijeće.

Prije toga vijence su položili koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Uskoplje, Rame, Bugojna, Županije Središnja Bosna, Tomislavgrada, udruga veterana Ante Bruno Bušić, izaslanstvo HNS-a BiH, predstavnici ministarstva obrane RH i predstavnici oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Ovom prigodom dio Ljubušaka je posjetio spomen obilježja u Dobrošinu i na Vidaku (Ždrimci) usput se prisjećajući ratnih dana provedenih na tom području.

Radio Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
8
4
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari