Dodaj komentar

Klape Zvizdan i Munita odnijele "Posuški stećak"

ljubuski.info

Klapa Munita iz Zadra apsolutni je pobjednik prve večeri u konkurenciji muških klapa na VII. Festivalu klapske pisme Posušje 2021.

Kako je priopćeno u nedjelju iz Općine Posušje, zadarska klapa je u konkurenciji devet muških klapa bila najbolja po ocjenama stručnog žirija, a Posuški stećak u ruke im je uručio dr. Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Drugo mjesto osvojila je klapa Kumpanji s otoka Korčule. Nagradu im je uručio Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te izaslanik hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Treća klapa po izboru žirija bila je klapa Concordia iz Međugorja a nagradu im je predao Nevenko Barbarić, zastupnik u Hrvatskom saboru i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora.

Nagrada publike - Bura ove je godine također otišla u ruke klape Munita.

U iznimno jakoj konkurenciji nastupile su klape Concordia, Grga, Kumpanji, Munita, Okruk, Pasika, Šćenza, Valdibora, te Zvizdan.

U stručnom žiriju sjedili su maestro Joško Ćaleta, prof. Marko Rogošić, gosp. Mojmir Čačija, prof. Ivica Kaleb i prof. Terezija Kusanović.

Klapa Zvizdan najbolja u ženskoj konkurenciji

Klapa Zvizdan ovogodišnje su pobjednice VII. Festivala klapske pisme u Posušju u kategoriji ženskih klapa.

Odlučio je tako stručni žiri u sastavu maestro Joško Ćaleta, prof. Marko Rogošić, gosp. Mojmir Čačija, prof. Ivica Kaleb te prof. Terezija Kusanović nakon preslušanih deset klapa.

Posuški stećak kao nagradu za osvojeno prvo mjesto uručio im je Goran Lulić, izaslanik Federalne ministrice kulture i sporta Zore Dujmović.

Najbolja po odluci publike na Trgu hrvatskih branitelja bila je klapa Mir. Statuu Bure u ruke im je predala Silvija Slišković ispred tvrtke Meggle d.o.o.

Dario Sesar, ministar gospodarstva ZHŽ dodjelio je nagradu za drugo mjesto koje je pripalo klapi Ventula. Klapa Ankora bila je treća, a nagradu im je uručio načelnik općine Posušje Ante Begić.

Nastupale su: klapa Ventula, klapa Zvizdan, klapa Mir, klapa Izvor, klapa Ankora, klapa Stivanja, klapa Salona, klapa Stridonne te klapa Mirabela.

Ovime je službeno zatvoren Festival klapske pisme Posušje 2021. Po odličnim izvedbama klapa, odzivu publike i atmosferi koja je vladala dvije natjecateljske večeri u prekrasnom ambijentu Trga hrvatskih branitlja, možemo reći da je VII. Festival ispunio sva očekivanja organizatora i gledatelja. Još treba navesti kako su ovome doprinijeli i simpatični voditelji Silvija Karamatić i Joško Lokas. poručili su organizatori.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
3
4
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari