Dodaj komentar

Izetbegović preko Zorana Galića vraća lopticu Čoviću?!

ljubuski.info

Zbog uhićenja i kaznenog progona Osmana Mehmedagića Osmice, Bakir Izetbegović uzvraća udarac Draganu Čoviću, kojeg uz Milorada Dodika smatra odgovornim za nedavno uhićenje ravnatelja OSA-e.

Naime, kako se doznaje, Izetbegović u Tužiteljstvu FBiH ubrzava istražne radnje u nezakonitom postavljanju Zorana Galića na mjesto prvog čovjeka Granične policije BiH i pretedenta na mjesto ravnatelja Federalne uprave policije. Javna je tajna da je Zoran Galić s kupljenom diplomom Fakulteta za uslužni biznis iz Sremske Kamenice koja se tretira kao viša škola nezakonito postavljen za ravnatelja policije MUP-a ZHŽ, a kasnije i za prvog čovjeka Granične policije. Međutim, sporan je i Galićev poslijediplomski studij gdje dodatno nezakonito stječe titulu magistra i doktora znanosti, te počinje raditi kao profesor na Logos fakultetu u Mostaru, koji se dovodi u vezu s hiperprodukcijom diploma.

Svjestan opasnosti otkrivanja njegovog lažnog obrazovanja, Zoran Galić stječe i diplomu diplomiranog pravnika s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, dok Fabusove diplome sakriva i više ne spominje. Čak i u svojoj biografiji na službenim stranicama Granične policije skromni znanstvenik Galić ne navodi kako je magistar i doktor znanosti, već samo diplomirani pravnik. A za vrijeme obnašanja dužnosti ravnatelja MUP-a ZHŽ potpisivao se i kao magistar i kao doktor znanosti.

Sve je to poznato i Bakiru Izetbegoviću koji je svjestan kako gubi nadzor nad OSA-om ali i da može izgubiti nadzor nad Federalnom upravom policije, te kreće u propitkivanje obrazovanja prvog policajca HDZ-a BiH Zorana Galića. Na taj način Izetbegović planira uzvratiti udarac Draganu Čoviću ali i i bivšoj Glavnoj tužiteljici Gordani Tadić koja je izvršitelj operacije uhićenja Osmice, ali i zaštitnica Zorana Galića protiv kojega se kaznene prijave kisele u ladicama Tužiteljstava.

Kako se doznaje, Izetbegović je iskoristio svoj utjecaj u VSTV i inicirao smjenu Gordane Tadić s mjesta glavne tužiteljice. Podsjetimo kako je razlog smjene Gordane Tadić stegovni prekršaj iz člana 57. točka 8. "nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti" i točka 17. "propuštanje, iz neopravdanih razloga, da postupi u skladu s odlukama, naredbama ilib zahtjevima Vijeća" Zakona o VSTV BiH.

B.M.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
6
2
3
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari