Dodaj komentar

Vlada FBiH usvojila nove prioritetne skupine za cijepljenje

ljubuski.info

Vlada Federacije BiH je usvojila informaciju o sastanku Odbora za koordinaciju Plana cijepljenja protiv COVID-19 u FBiH proširenog sa županijskim ministrima zdravstva, u uvjetima pojave četiri varijante virusa koje izazivaju zabrinutost i u Federaciji BiH, te prihvatila preporuke s ovog sastanka.

U preporukama za prioritetne skupine je navedeno da se, pored postojećih prioritetnih skupina, započne cijepljenje uposlenih u obrazovnom sektoru, policiji, vatrogasnim službama, socijalnoj zaštiti i medijima, te studenata fakulteta zdravstvenih usmjerenja. Također, preporučuje se osiguranje pomoći za komunikaciju s osobama koje imaju poteškoće sa sluhom i vidom najmanje jedan dan u tjednu na mjestu provedbe cijepljenja.

Nakon cijepljenja postojećih prioritetnih skupina, županijski zavodi za javno zdravstvo počet će pozivanje i ostalog stanovništva na cijepljenje, a prema raspoloživim količinama cjepiva. Zavod za javno zdravstvo FBiH će organizirati cijepljenje skupina od posebnog značaja za Federaciju BiH i Bosnu i Hercegovinu.

U preporukama za organizaciju cijepljenja je navedeno organizirati imunizacija po načelu "dan otvorenih vrata" prema raspoloživim količinama cjepiva, te da se otvore punktovi za masovnu imunizaciju na razini općina s ciljem veće dostupnosti stanovništvu. Također, potrebno je formirati mobilne timove za imunizaciju posebno ugroženih skupina stanovništva i stanovništva koje je udaljeno od sjedišta centra za imunizaciju. Preporuka je i da se cijepljenje obavlja svim danima u tjednu u periodu od 08 do 20 sati, a po potrebi i duže, u skladu s raspoloživim ljudskim i materijalno-tehničkim resursima.

Usvojene su i preporuke radi smanjenja rizika, te u slučaju porasta broja zaraženih, kao i način njihovog provođenja.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
3
9
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari