Dodaj komentar

Uz pomoć policije promijenjene brave župnog ureda i crkve

ljubuski.info

Nešto više od mjesec dana nakon što su vjernici župe Šipovača-Vojnići promijenili brave i zaključali crkve i župni ured, one su još jednom promijenjene.

Ovaj put je to učinilo nekoliko crkvenih aktivista predvođenih Dobroslavom Bukmirom, županijskim zastupnikom i članom Vijeća MZ Šipovača-Kašče, koji je na događaj pozvao i policiju. On je proteklih tjedana uložio velike napore tragajući za ključevima kako bi pomogao biskupiji da ponovno dođe do pristupa župnom uredu i crkvi.

Mijenjanju brava nazočio je i novi župni upravitelj don Marin Skender.

Ovome je prethodio sastanak održan u utorak večer u organizaciji tri mjesne zajednice Šipovača-Kašče, Vojnići i Dole-Greda. Kako se većina župljana oglušila na poziv na sastanak, uz 15-ak vijećnika, sastanku je nazočilo još 15-ak župljana od njih preko devetsto koliko ih župa broji s različitim zahtjevima upućenih nazočnom novom župnom upravitelju i biskupiji te stavom okupljenih kako crkvu treba otvoriti, ali i riješiti probleme koji tište župnu zajednicu. Na traženje nazočnih da se brojni problemi "ne guraju pod tepih", da se razne optužbe potvrde ili demantiraju, kao odgovor u više navrata moglo se čuti: "Podvucimo crtu".

Također, dio nazočnih je zatražio i financijska izvješća župe, kao i osnivanje crkvenog odbora… Podsjetimo, nakon što su se u lipnju iz Biskupskog ordinarijata u Mostaru oglušili na potpisivanu peticiju kojom su od biskupa mons. Petra Palića tražili da ne poklekne pritisku pojedinaca i da ne premješta don Dragu Ćurkovića iz župe, kao i na upućene molbe te na održani molitveni skup potpore za don Dragu Ćurkovića, na ignoriranje njihovih molbi vjernici su reagirali. Nakon što su se oprostili od don Drage 26. lipnja, koji je po naredbi biskupa Palića napustio župu, promijenili su brave i zaključali crkve i župni ured.

Šipovača portal
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
4
5
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari