Dodaj komentar

Do jeseni cijepiti 40 posto stanovnika!

ljubuski.info

Zdravstvene vlasti u Bosni i Hercegovini pokušat će idućih tjedana nadoknaditi kašnjenje u postupku cijepljenja stanovništva masovnijom distribucijom cjepiva jer bi jesen mogla donijeti nove probleme zbog ubrzanog širenja delta soja koronavirusa.

Nove mjere koje znače ubrzanu distribuciju povećanih količina cjepiva koje pristižu u zemlju za sada se odnose na Federaciju BiH, a pomoćnik entitetskog ministra zdravstva Goran Čerkez kazao je novinarima u ponedjeljak kako je to jedini način da se sačuva sadašnja povoljna epidemiološka situacija.

Dnevni broj novih slučajeva zaraze u BiH još od kraja lipnja stalno je dvoznamenkast uz minimalni broj smrtnih slučajeva.
Epidemiološka situacija je iznimno stabilna, bolja nego u susjednim zemljama no delta soj vrlo se brzo širi i potreban je veliki oprez, kazao je Čerkez.

Sada je cilj osigurati do jeseni cijepiti najmanje 40 posto stanovnika, a istodobno je planiran pojačan nadzor nad provedbom propisanih preventivnih mjera, rekao je.

Uz to će se nastojati povećati broj testiranja te pojačati praćenje kontakata zaraženih osoba, rekao je Čerkez.

Ravnatelj entitetskog Zavoda za javno zdravstvo (ZJZ) Siniša Skočibušić najavio je da će u idućem razdoblju u svim županijama biti organizirana mogućnost cijepljenja bez prethodne najave jer je dosadašnji manjak cjepiva riješen interventnom nabavom te brojnim donacijama.

Odmah će biti ponuđena mogućnost prioritetnog cijepljenja zaposlenima u obrazovanju te u hitnim službama.

Sve su to preporuke entitetskog kriznog stožera, a ukoliko ih, kako se očekuje, ovog tjedna potvrdi vlada Federacije BiH, cijepljenje bi ubuduće u svim županijama trebalo biti organizirano tijekom cijelog dana i svakog dana u tjednu.
Epidoemiološka situacija iznimno je stabilna, bolja nego u susjednim zemljama no delta soj vrlo se brzo širi i potreban je veliki oprez, rekao je Skočibušić.

Pojačat će se nadzor nad provedbom postojećih mjera i povećati broj testiranja te ć se pozornije pratiti kontakti zaraženih osoba.

Rizik su turisti i iseljenici, no, kako je zemlja otvorena na to se ne može bitno utjecati..

U slučaju povećanja broja novozaraženih djelovat će se uz rano upozoravanje, a ako bude povećanja u više županija intervenirat će se i poduzeti mjere na razini Federacije.
Očekujemo do jeseni doći do 40 posto cijepljenih, rekao je Skočibušić.

FTV
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
7
8
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari