Dodaj komentar

Višemilijunska vrijednost projekta pučke kuhinje u Ljubuškom

ljubuski.info

Rekonstrukcijom prostorija Crvenog križa Ljubuški u Ulici dobrovoljnih darivatelja krvi započeo je jedan od najvećih projekata humanog karaktera na području Hercegovine.

Riječ je o projektu "Obroci za sve" kojim se nastoji svakodnevno osigurati jedan kvalitetan obrok za socijalno osjetljive kategorije stanovništva na području Grada Ljubuškog.

Nositelj ovog hvalevrijednog projekta je Centar za socijalni rad Ljubuški, a u njegovoj realizaciji sudjeluju Crveni križ Ljubuški, Grad Ljubuški, Udruga "Marijine ruke", koja je začetnik ideje, te Župa Humac. Po završetku građevinskih radova na prostoru, uslijedit će montiranje i opremanje velike profesionalne kuhinje u kojoj će se svakodnevno kuhati 200 obroka za stare, nemoćne i socijalno ugrožene osobe.
Toliko je lijepo svjedočiti humanitarnim projektima, posebice kada možemo nahraniti nekoga u vrijeme kada sve više ljudi hranu traži po kontejnerima. Svi zaslužujemo obrok dostojan čovjeka, stoga s nestrpljenjem i radošću iščekujemo skoru realizaciju - naveli su iz Udruge "Marijine ruke" na svom službenom Facebook profilu.

Ravnatelj Centra za socijalni rad Ljubuški Viktor Grbavac već je ranije objasnio na kojim načelima je zamišljeno funkcioniranje Obroka za sve.

Naime, nakon što djelatnici kuhinje pripreme i spakiraju hranu u za to odgovarajuće posude, djelatnici Crvenog križa Ljubuški i volonteri u nekoliko će timova obroke razvoziti po punktovima u svim ljubuškim mjesnim zajednicama.

Na taj način osigurat će se da hrana dođe do svakog korisnika koji iskaže potrebu za tim, odnosno do osoba koje se nalaze u kategoriji socijalno ugroženih skupina. Obroci za korisnike bit će osigurani svakim danom u tjednu osim nedjeljom.

Osmišljen na pet godina

Konačan popis korisnika bit će poznat nakon što se usuglase evidencije Centra za socijalni rad Ljubuški, Crvenog križa Ljubuški i Župe Humac - objasnio je ravnatelj ljubuškoga Centra za socijalni rad.

Valja istaći kako je financijska vrijednost projekta "Obroci za sve" višemilijunska. Njegovo trajanje zasad je osmišljeno na pet godina, međutim, institucije i udruge koje sudjeluju u provedbi ovog projekta, jedinstvenog ne samo u Gradu Ljubuškom već i na području cijele Zapadnohercegovačke županije, imaju mogućnost automatski produljiti ugovor o suradnji nakon isteka navedenih pet godina.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
1
3
1
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari