Dodaj komentar

Zdravko Boras Hrvatskoj još nije uplatio 95.500 kuna

ljubuski.info

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) još nije dobio uplatu od 95.500 kuna uvećanu za zakonske zatezne kamate zbog nezakonito isplaćivane mirovine Zdravku Borasu, u visini 6.499 kuna nakon što je isti postao ministar MUP-a ZHŽ 4. veljače 2015. godine.

Naime, presuda Županijskog suda u Zagrebu kojim se Zdravko Boras oslobađa od kaznene odgovornosti za djelo Prijevare nije oslobodila Borasa od povrata nepripadajuće mirovine, priopćeno je iz pravosudne institucije RH.

U R. Hrvatskoj protiv Zdravka Borasa vodila su se dva različita postupka: građanska parnica u kojoj Hrvatska traži povrat nepripadajuće mirovine i kazneni postupak zbog kaznenog djela Prijevare, koji je završen oslobađajućom presudom, jer je Boras u tijeku postupka donio dokument o obavijesti prema MIO F BiH o zaposlenju u MUP-u ZHŽ.

Iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje neslužbeno su potvrdili kako su sve presude po pitanju nezakonito isplaćene mirovine u pravosudnim tijelima riješene u korist države Hrvatske, jer je o zaposlenju u BiH morao izvijestiti HZMO, kako bi se isplata mirovine prekinula, a što Zdravko Boras nije učinio.

M.Š.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
4
7
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari