Dodaj komentar

Održana radionica za pružatelje turističkih usluga

ljubuski.info

U okviru prekograničnog projekta "Od srednjovjekovnih tvrđava u Hercegovini do austrougarskih tvrđava u Crnoj Gori (FORT-NET)", financiranog od strane Europske unije, od 2. do 4. 06.2021. godine u Herceg Novom se održala edukacijska radionica/trening za pružatelje turističkih usluga iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, na temu "Kreiranje doživljaja i iskustava kulture kroz turizam na primjeru tematskog proizvoda "Putevi povijesti: Austrougarske tvrđave".

Radionica, koju je organizirao Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI) iz Podgorice (CG), namijenjena je za planinarske i gradske vodiče, turističke agencije i lokalne turističke organizacije iz Boke i Hercegovine. Sudionici radionice su se upoznali sa najnovijim trendovima u kreiranju kulturno-turističkih tura i tehnikama interpretativnog vođenja, u cilju poboljšanja kvaliteta doživljaja i iskustava destinacije.

U tijeku radionice, prezentirao se jedan od rezultata projekta, budući kulturno turistički proizvod "Putevi povijesti: Austrougarske tvrđave", koji bi do kraja rujna 2021. godine turističkom tržištu trebali predati crnogorski partneri projekta, CSTI Montenegro i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore. Ovim proizvodom će, prema potrebama suvremenih turista, biti interpretirana europska kulturna i vojna baština, dijelovi obrambenog sustava pogranične tvrđave pored nekadašnje južne austrougarske granice s Kraljevinom Crnom Gorom u Boki i Trebinju.

Ovaj proizvod je namijenjen domaćim i inozemnim posjetiteljima, zaljubljenicima vojnih tema i povijesti, rekreativcima u prirodi. Za njih je do sada formirano tri od ukupno pet tematskih turističkih puteva s interpretativnim tablama i turističkom signalizacijom u Boki i Trebinju.

Nositelj projekta Grad Ljubuški, u partnerstvu s JU Razvojnom agencijom ZHŽ-HERAG, na sličan način prezentiraju hercegovačko srednjevjekovno civilno i vojno graditeljsko nasljeđe. Vidljivost zajedničkog proizvoda marketinški će biti ojačana zajedničkom turističkom brošurom, web stranicom i mobilnom aplikacijom. Izvedeni su manji konzervatorsko-restauratorski radovi na Starom gradu Ljubuški koji uključuju zidanje nedostajućih zidova i grudobrana, injektiranje i ojačavanje zidova.

Projekat "Od srednjovjekovnih tvrđava u Hercegovini do austrougarskih tvrđava u Crnoj Gori (FORT-NET)" se provodi u okviru prekograničnog programa Bosna i Hercegovina - Crna Gora, u okviru EU instrumenta pred-pristupne pomoći IPA. Projekat je počeo sa implementacijom 2019. godine i realizira se tokom 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta je 470.079,65 EUR.

Projekat provodi Grad Ljubuški, u partnerstvu s Javnom ustanovom razvojne agencije Zapadnohercegovačke žuanije (HERAG), Centrom za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI) iz Crne Gore i Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore (NTOCG).

herag.ba
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
5
3
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari