Dodaj komentar

U Ljubuškom uskoro javna kuhinja

ljubuski.info

Projektom "Obroci za sve" Grad Ljubuški još jednom pokazuje opredjeljenje za posebnu brigu i skrb o najugroženijim kategorijama stanovništva.

U projektu, kojem je nositelj Centar za socijalni rad Ljubuški, sudjeluju Crveni križ Ljubuški, Grad Ljubuški, Udruga "Marijine ruke" te župa Humac, a cilj je svakodnevno osigurati besplatne obroke za 200 starih, nemoćnih i socijalno ugroženih osoba.

Višemilijunski projekt

Prema riječima Viktora Grbavca, ravnatelja Centra za socijalni rad Ljubuški, u tijeku su radovi na pripremi objekta u kojem će uskoro biti montirana velika profesionalna kuhinja.
Kuhinja će se nalaziti u prostorijama Crvenog križa Ljubuški u Ulici dobrovoljnih darivatelja krvi, a u njoj će se za početak pripremati 200 obroka svaki dan u tjednu osim nedjeljom - objašnjava Grbavac.

Nakon što djelatnici kuhinje pripreme i spakiraju hranu u za to odgovarajuće posude, djelatnici Crvenog križa Ljubuški i volonteri će u nekoliko timova obroke razvoziti po punktovima u svim mjesnim zajednicama. Na taj način osigurat će se da hrana dođe do svakog korisnika koji iskaže potrebu za tim, odnosno do osoba koje se nalaze u kategoriji socijalno ugroženih skupina.
Konačan popis korisnika bit će poznat nakon što se usuglase evidencije Centra za socijalni rad Ljubuški, Crvenog križa Ljubuški i župe Humac - objašnjava Grbavac.

Inače, riječ je o višemilijunskom projektu koji je jedinstven na području Zapadnohercegovačke županije, a spomenute institucije i udruge ugovor o provedbi projekta će potpisati na pet godina, s mogućnošću automatskog produljenja.

Pomoć u pandemiji

U ugovoru će biti jasno propisane obveze svakog od sudionika u ovom hvalevrijednom projektu. Treba napomenuti kako je ideja za projekt "Obroci za sve" nastala tijekom prošlogodišnjeg zatvaranja izazvanoga pandemijom koronavirusa, kada se vidjelo koliko je starijih i nemoćnih osoba zatražilo usluge volontera Crvenog križa. Naime, tijekom tih mjeseci volonteri Crvenog križa stavili su se na raspolaganje svim stanovnicima ovog grada koji nisu bili u mogućnosti otići do trgovina, ljekarni… I ovaj projekt "Obroci za sve" zamišljen je na sličnom načelu.

Večernji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
2
2
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari