Dodaj komentar

Završava se istraga oko Native usprkos opstrukciji Tužiteljstva ZHŽ

ljubuski.info

Glavna tužiteljica Tužiteljstva ZHŽ Vesna Ćavar i njeni zamjenici Borislav Čuljak i Mladen Hrstić nisu uspjeli spriječiti istražni postupak protiv bivšeg gradonačelnika Ljubuškog Nevenka Barbarića sa sumnjom u milijunski kriminal u više predmeta.

Jedan od njih je i predmet "Nativa" iz kojeg je vidljivo činjenje više kaznenih djela od strane Barbarića i pomagača u gradskoj upravi.

Tužitelji Čuljak i Hrstić su ignorirali mnoštvo dokumenata. Hrstić je netočno objašnjavao nalaz sudskog vještaka ekonomske struke u kojem nema mišljenja vještaka kako je naveo Hrstić, već je činjenično utvrđeno samo nenamjensko trošenje namjenskog novca od kredita u Hypo bank d.d., a kojeg je Barbarić utrošio nenamjenski.

Na nekoliko sjednica GV Ljubuški Barbarić se pravdao zahtjevima vlasnika Native za povrat novca na račun u Austriji, zbog čega navodi da nije transferirao novac. Ti zahtjevi nisu točni. Novac je trošio samostalno puno ranije za plaćanje računa poduzećima T&D Company i Putovi d.d. Grude. S poduzećem Putovi Grude Barbarić je sklapao nezakonite javne nabavke u višemilijunskim iznosima na štetu grada Ljubuški.

Mnoštvo dokumenta je već izuzeto od strane Federalnog tužiteljstva uz asistenciju Federalne uprave policije koja po nalogu tužiteljstva provodi istražne radnje.

Međutim, za Barbarića se smatra kako kao saborski zastupnik uživa imunitet Hrvatskog sabora. Treba znati da su kaznena djela počinjena na području BiH. Također se često može čuti da od istraga nema ništa. U FUP-u i tužiteljstvu kazuju kako je Corona virus usporio postupke, ali kako istražne radnje idu svojim tijekom. U brojnim dokumentima se, kao sudionik, nalazi i sadašnji gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić.

M.Š.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
6
4
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari