Dodaj komentar

Još jedna zlatna medalja za Sašenka Sadikovića

ljubuski.info

Lijepa prvosvibanjska čestitka, s malim zakašnjenjem, stigla je bh. izumiteljima iz Nigerije - pet članova Udruge izumitelja Bosne i Hercegovine (AIBiH) dobilo je pet zlatnih medalja za pet izuma koje su predstavili na međunarodnoj izložbi u dvomilijunskom gradu Port Harcourt (Nigerija).

Nagrađene izumiteljice su - Cazinjanka Meliha Klopić Murtić, magistrica bioloških znanosti, prvi put se predstavila i odmah zlatnom medaljom ovjenčana za "Čvrsti šampon za jačanje korijena kose", te njena kolegica po znanstvenom zvanju Sarajka Nađa Zubčević, za "Antibibakterijsku toaletnu školjku".

Istovremeno, nagrađena su dvojica izumitelja iz Trebinja – Borko Babalj (Voćni sok za otapanje glutena) i Dragan Spaić (Termos-košnica).

Još je jedan zlatni izum premijerno izložen iz Hercegovine - "Antivirusna maska", autora Sašenka Sadikovića iz Ljubuškog.

Udruga izumitelja BiH na ovaj način, redovnim promocijama bh. izuma u svjetskoj konkurenciji predstavlja avangardnog glasnogovornika bh. gospodarskog potencijala i, istovremeno, pouzdanog promotora BiH kao zemlje u kojoj djeluju kreatori tehničko-tehnoloških izuma upotrebljivih širom svijeta.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
6
8
9
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari