Dodaj komentar

U Ljubuškom cijepljene 624 osobe, oko 500 ih čeka na cjepivo

ljubuski.info

U brojnim bh. gradovima i općinama u tijeku je cijepljenje protiv koronavirusa. Iako su mišljenja oko cijepljenja podijeljena, izgleda kako je sve više onih koji se odlučuju na ovaj korak.

I u Ljubuškom se iz dana u dan povećava broj onih koji se žele cijepiti, a kako nam je kazala Mirjana Džajić, glavna medicinska sestra Doma zdravlja Ljubuški, dosad su cijepljene 624 osobe.

Ubrzati proces cijepljenja

S cijepljenjem smo počeli 11. ožujka, a radi se o osobama koje nisu birale vrstu cjepiva. Prvotno su cijepljeni djelatnici DZ Ljubuški, djelatnici staračkih domova i tamošnji štićenici, osobe s kroničnim bolestima i ostali. Zasad je na čekanju oko 500 osoba koje su se već izjasnile kakvo cjepivo žele primiti, a kako još nemamo informaciju kada i koje će nam cjepivo stići u sljedećem razdoblju, ne možemo sa sigurnošću reći kada će doći na red, rekla je Džajić.

Većinom se radilo o cjepivu AstraZeneca, manjim količinama Pfizera, ali i kineskom cjepivu Sinovac.
Ima onih koji žele, primjerice, samo cjepivo Pfizer, no mi ne znamo kako će ići distribucija baš te vrste cjepiva. Stoga bi bilo poželjno da građani ne odbijaju druga cjepiva, kako bismo ubrzali proces cijepljenja, te da imaju povjerenju u struku, naglasila je Džajić.

Bez nuspojava

Među 500 osoba koje čekaju na svoju dozu cjepiva, njih oko 200 je mlađe od 60 godina, a kod onih koje su se dosad cijepile nisu zabilježene nikakve nuspojave.
Mogu reći da je dosadašnji proces cijepljenja prošao bez problema. Medicinski djelatnici zaista ulažu velike napore, a uz cijepljenje rade i na drugim poslovima, kao što su uzimanje PCR testova, uzimanje briseva za različite dijagnostičke terapeutske svrhe… Radimo i izvan radnog vremena te se trudimo, koliko je moguće, svima biti na usluzi, istaknula je Džajić.

Kažimo i to da su, prema posljednjim podacima Zavoda za javno zdravstvo ZHŽ-a, registrirane 3 novozaražene osobe iz Ljubuškog, a oporavilo se njih 7. Trenutačno su u ovoj županiji na koronavirus pozitivne 1.063 osobe, od toga je 261 iz Ljubuškog.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
8
8
7

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari