Dodaj komentar

Nakon premlaćivanja mladića u Mostaru, HRS traži ostavke

ljubuski.info

Licemjerno je od premijera/zastupnika Nevenka Hercega i ministra MUP-a Slađana Bevande što pokornički osuđuju brutalno policijsko nasilje nad mladićem, maksimalno ignorirajući svoju odgovornost u svemu tome. Njihova odgovornost leži ne samo u neorganiziranosti struktura MUP-a, nego i zbog činjenice da MUP provodi od njih nametnute nezakonite i protuustavne mjere. Slučaj koji je isplivao u medije nije niti prvi, niti jedini. Ministar Bevanda ne može bježati od odgovornosti zbog stanja u MUP-u, a Nevenko Herceg ne može bježati od odgovornosti što Vladu HNŽ-a vodi ministar Faladžić, dok se on naslikava i smiješka s portala.

Na posljednjoj sjednici Skupštine HRS je pokrenuo diskusiju o zakonitosti prekršajnih prijava zbog ograničavanja kretanja koje piše MUP, budući da smo na Ustavnom sudu dokazali kako bilo kakva ograničavanja nisu ni ustavna, niti zakonita. Ministar Bevanda je replicirao kako njegovi policajci sve rade po zakonu i kako se prijave pišu sukladno zakonu. Na naše protupitanje "kojem zakonu" i da nam citira članke tog zakona, on se oglušio. Naravno da će se oglušiti, jer takav zakon ne postoji. Kako "njegovi policajci" provode zakon, potvrdila je snimka pripadnika MUP-a kako se iživljavaju nad mladićem koji ne pokazuje niti minimum otpora prema djelatnicima policije.

Na žalost, ovo nije prvi ovakav slučaj u Mostaru, ali je prvi koji je na ovaj način dospio u medije. To je razlog pokorničke reakcije Nevenka Hercega i Slađana Bevande koji "osuđuju čin", u potpunosti ignorirajući da je premlaćivanje mladića samo posljedica njihovog neznanja i nerada. Posljedica činjenice da su oni samo manekeni koji koriste beneficije koje dolaze s funkcijama, dok stvarni posao rade drugi.

U prilog tome ponajbolje govori način "smjene" ravnatelja policije Ilije Lasića, koji je smijenjen na način da mu je ministar Faladžić protuzakonito i samovoljno, pored živih premijera i ministra, obustavio isplatu plaće, oštetivši županiju s više od 70.000 KM. Isti taj ministar ne dopušta dogovor sa sindikatima zdravstvenih djelatnika koji su u štrajku, dok koalicijska SDA-ovska struktura koči izbor novog ravnatelja i reorganizaciju unutarnje strukture MUP-a HNŽ-a, zbog nepostojanja bošnjačkog nacionalnog pariteta. Koliko je to notorna glupost ponajbolje govori nacionalna struktura uposlenih u interventnoj policiji, gdje se vladajući HDZ u potpunosti podredio koalicijskom SDA-u, ponizno iščekujući protuuslugu na drugim razinama.

Vrijeme prolazi. Interventna tuče građane provodeći protuzakonite mjere, unutarnja organizacija MUP-a na čekanju, upošljavaju se novi djelatnici vrlo upitne stručnosti, Herceg i Bevanda se slikaju i smješkaju s portala, pokornički reagirajući na slučaj na koji nikad ne bi reagirali da nije isplivao u javnost. Tko god se i od časnih djelatnika MUP-a usudi govoriti javno, biva proglašen "politički motiviranim pojedincem".

Zbog svega ovoga, umjesto pokorničke osude "prekoračenja ovlasti", gospodo vi trebate sići s funkcija koje (ne)obnašate. Ukoliko uistinu i iskreno želite ljudima vratiti vjeru u sustav i njegovo funkcioniranje, minimalno što trebate napraviti jeste da ponudite ostavke na svoje dužnosti. Ministar Slađan Bevanda prije sviju. On je trebao dati svoj mandat na raspolaganje još kada mu je "promakla" fiktivna prijava više stotina birača na mostarskom gradskom području Jug. U međuvremenu, poštedite nas protuzakonitih mjera ograničavanja kretanja, jer očigledno je kako su iste svrha samima sebi, bez ikakvog učinka na epidemiološku situaciju u županiji.

 
G.O. HRS-a Mostar
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
2
6
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari