Dodaj komentar

Hrvatski policajac i carinik surađivali s Ljubušakom u krijumčarenju cigareta

ljubuski.info

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana, 42-godišnjaka, 35-godišnjaka, 43-godišnjaka i 48-godišnjeg državljanina BiH zbog krijumčarenja cigareta.

Na teret im se stavlja da su se, od listopada 2019. do 27. veljače 2020., na području Dubrovačko-neretvanske županije i Zagreba po prethodnom planu i dogovoru povezali u zajedničko djelovanje s točno određenim zaduženjima i ulogama radi kupovine i prijevoza velikih količina cigareta iz Bosne i Hercegovine te njihove prodaje na ilegalnim tržištima u Hrvatskoj.

Tako je, u okviru podjele zaduženja, 35-godišnjak od nepoznatih osoba u Bosni i Hercegovini nabavljao veće količine cigareta. Nakon dogovora s 42-godišnjakom, cigarete su od 35-godišnjaka u Ljubuškom preuzimali 43-godišnji policajac i 48-godišnji carinik te su ih potom u svojim vozilima prevozili preko malograničnog prijelaza u Metkoviću između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Zatim su cigarete odvozili na područje Zagreba gdje ih je 42-godišnjak preuzimao radi skladištenja i daljnje prodaje većem broju osoba.

Okrivljenici su na štetu Državnog proračuna Republike Hrvatske iz Bosne i Hercegovine na opisani način uvezli i u Hrvatskoj prodali najmanje 90 pakiranja tzv. 'baksi' raznih marki cigareta koje nisu bile označene duhanskim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske i na koje nisu platili carinska i druga davanja, čime su Državni proračun Republike Hrvatske oštetili za najmanje 900.000 kuna.

Dalmatinski portal
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
3
4
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari