Dodaj komentar

Ljubuški ima najljepši prirodni opservatorij

ljubuski.info

Jeste li znali, ako se zadesite 7. travnja točno u 19 sati na bilo kojoj točki crte koja spaja vrh Matokita i tvrđavu hercega Stjepana, na tom potezu svaki promatrač može uživati u prizoru zalaska Sunca za sami vrh Matokita?

Ako vam je večerašnji prizor promaknuo, zalasci Sunca se od sutra pomjeraju desno od Matokita prema sjeverozapadu, da bi se opet nakon dugodnevnice pri povratku prema Matokitu ovaj isti prizor ponovio 7. rujna, naravno, opet točno u 19 sati.

Slobodno mogu kazati kako naš ljubuški kraj ima najljepši prirodni opservatorij s kojim se rijetko tko može pohvaliti.

Mojoj su generaciji još davno u djetinjstvu, stariji i upućeniji, na ovom primjeru uspješno objašnjavali smisao godišnjih doba, upravo prateći i pokazujući ove točke zalaska Sunca.

Krešo Vujević
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
7
4
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari