Dodaj komentar

Stižu nove doze cjepiva u ZHŽ, dr. Jurič uputila upozorenje

ljubuski.info

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo ZHŽ i članica Stožera civilne zaštite ZHŽ epidemiologinja dr. Andrea Jurić kazala je kako su u ZHŽ-u prve tranše od 300 doza Pfizer cjepiva, te dva puta po 400 doza AstraZeneca cjepiva iz COVAX programa već potrošene.

No, kako nam je kazala, u ZHŽ je jučer pristiglo 680 novih doza AstraZeneca, a očekuje se kako će uskoro dobiti i kinesko cjepivo Sinovac, koja je Republika Turska donirala Bosni i Hercegovini, a koje je odobreno u BiH.

Također, za dva tjedna očekuje se i nova tranša Pfizer cjepiva.
Imamo razloga vjerovati kako ćemo ovaj put dobiti duplo više doza Pfizer cjepiva nego prošli put, kaže dr. Jurić.

Molimo građane naše županije da telefonski kontaktiraju svoje obiteljske liječnike u nadležnim domovima zdravlja kako bi se prijavili za imunizaciju protiv COVID-19. Svi se mogu prijaviti, bez obzira na dob. Cijepljenje će se provoditi po prioritetnim skupinama, sukladno mišljenju liječnika, kazala je dr. Jurić, dodavši kako građani mogu birati kojim cjepivom će se cijepiti i da je cijepljenje na dobrovoljnoj bazi.

No, uputila je i jedno upozorenje.
Sve žene reproduktivne dobi koje puše, koriste kontracepcijske pilule ili imaju hemofilična oboljenja ne bi trebale uzimati cjepivo AstraZeneca. Također, sve osobe s kroničnim oboljenjima prije cijepljenja moraju obaviti razgovor sa svojim liječnikom kako bi odlučili koje cjepivo primiti, zaključila je dr. Jurić.

pogled.ba
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
3
3
5
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari