Dodaj komentar

Što se zapravo vrti oko kružnog toka na Plantaži?

ljubuski.info

Sadašnji gradonačelnik je prije nekoliko dana na sjednici GV Ljubuški prenio "smirujuću" vijest za javnost Ljubuškog iz JP ceste F BiH kako rotor na Plantaži neće biti srušen. Zacijelo, Ljubuški je odahnuo..... sirotinja se smirila.

Pojasnimo zainteresiranima što je meritum stvari:

Istragu protiv Ljube Pravdića, Gordane Kvasine i ostalih iz JP Ceste F BiH provodi, prema informaciji, Tužiteljstvo kantona Sarajevo, a s obzirom na umješanost gradskih struktura Ljubuškog istraga se provodi protiv Nevenka Barbarića, Damira Kozine, Franje Živkovića i Vedrana Markotića. MUP kantona Sarajevo je zatražio dostavljanje dokumentacije i JP Ceste F BiH su dostavile traženo i kratak odgovor u kojem su naveli posjedovanje lokacijske dozvole, načelne dozvole Ministarstva prostornog uređenja ZHŽ i kako će ostale dozvole dobiti uskoro. Upućeni dokument obiluje neistinama. Investitor JP Ceste F BiH nemaju niti jednu valjanu dozvolu i Federalna građevinska inspekcija je donijela jedino moguće rješenje o rušenju rotora. Ali, nije samo problem u dozvolama za građenje.

Za JP Ceste F BiH, Nevenka Barbarića, Vedrana Markotića i ostalu ekipu, to je to, ništa strašno. Međutim, u pozadini je ogroman kriminal u kojem su sudjelovali Pravdić, Barbarić, Kvasina i ostali.

Osim što nemaju dozvole za izgradnju, doznalo se zbog čega grad Ljubuški i JP Ceste F BiH skrivaju dokumentaciju, iako to i nije niti bila tajna, ali ju je trebalo potvrditi. Projektna dokumentacija koju je izradila tvrtka Design&QC d.o.o. iz Sarajeva ne odgovara propisima i smjernicama građevinske struke, ili je kako kaže direktor ove tvrtke Muris Korjenić nezakonito izmijenjena u JP Ceste F BiH. Korjenić ima ukupno tri registrirane tvrtke s kojima nastupa na javnim nabavkama JP Ceste F BiH. Očito, riječ je o uhodanom poslu. 

Unakažen i nestručan projekt, nepropisan i nezakonit, potencijalno ugrožava sigurnost prometa i ljudi pa će rotor na Plantaži morati proći veliku rekonstrukciju u što će biti uložena znatna financijska sredstva.

Pod istragom su i dodatni radovi obavljeni bez javnih nabavki. Tužiteljstvo kantona Sarajevo će utvrditi tko je dodatne radove isplatio, grad Ljubuški ili JP Ceste F BiH. 

Što to znači? Na temelju originalnog projekta poduzeća Design&QC d.o.o. Sarajevo provedene su javne nabavke, ali nakon toga rotor na Plantaži je doživio tehničku blamažu, napravljen je za interes "moćnika" i nisu provedeni ostali postupci upravne i tehničke procjene projekta. Iz poduzeća Putovi d.o.o. Grude su izjavili kako su izgradili rotor prema dobivenom projektu. Očekuje se izvješće Federalne prometne inspekcije.

Stručne službe u JP Ceste F BiH se ograđuju od direktora Pravdića i inženjerke Kvasine pa su napisali službene zabilješke u kojima za stanje oko rotora u Ljubuškom isključivo okrivljuju navedeni dvojac, te bivšeg ljubuškog gradonačelnika Nevenka Barbarića.

Barbarić je prije nekoliko godina bio u upravljačkoj strukturi JP Ceste F BiH, bez obzira što je bio na dužnosti načelnika općine i predsjednika OO HDZ BiH Ljubuški, a to zakon ne dopušta, saznalo se od njegovih bliskih suradnika iz HDZ BiH.

Kada se ovakve stvari rade na razmjerno malim projektima, treba se zapitati što se događa s javnim nabavkama velikih vrijednosti.

Blisku suradnju s JP Ceste F BiH ostvario je i Vedran Markotić, pa je bez suglasnosti i dozvola JP Ceste F BiH, grad Ljubuški, znači nezakonito i tehnički nepropisno, postavio javnu rasvjetu na Plantaži.

Ta suradnja je doživjela i nove momente, Vedran Markotić je nezakonito na rotoru na ulazu u grad postavio metalnu reklamu "#Volim Ljubuški", za što je morao zatražiti dozvolu i suglasnost JP Cesta F BiH.

Tako je Ljubuški volio Nevenko Barbarić, tako ga voli Vedran Markotić. Po srijedi je samo ljubav za novcem kroz javne nabavke.

T.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
7
4
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari