Dodaj komentar

Vlada povlači odluku o kontroli cijena?

ljubuski.info

Na sljedećoj sjednici Vlade Federacija Bosne i Hercegovine bit će razmotrena optimizacija odluke o propisivanju mjere izravne kontrole cijena za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode utvrđivanjem maksimalne marže. Do tada se postojeća odluka neće primjenjivati, dogovoreno je danas na sastanku predstavnika Vlade FBiH i Udruge poslodavaca FBiH.

Zlatan Vujanović, federalni ministar trgovine, na konferenciji za novinare nakon sastanka s predstavnicima Udruge poslodavaca FBiH rekao je kako je potrebna optimizacija kako nitko ne bi bio na gubitku, odnosno kako bi amortizacija negativnih utjecaja na ekonomiju bila izbalansirana, na optimalnoj razini.

Adnan Smailbegović, predsjednik Udruge poslodavaca FBiH rekao je kako su prezentirali zašto je postojeća odluka neprihvatljiva za trgovce i dodao kako se nada da će korigirana ili optimirana odluka koja bude donesena u četvrtak biti prihvatljiva. Naglasio je kako je, pored određivanja maksimalne visine marže, potrebno razmotriti i obuhvat proizvoda obzirom da po trenutnoj odluci on iznosi od 9.000 do 12.000 proizvoda.

Istaknuo je kako ranije donesenu odluku neće provoditi, kao i da su zamolili zaustavljanje inspekcijskih aktivnosti kontrole provođenja odluke dok se ne održi sjednica Vlade FBiH po ovom pitanju, kao i da ostaje neriješeno pitanje kazni koje su zbog neprovođenja odluke trgovci dobili od subote do danas.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
8
6
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari