Dodaj komentar

Milenko Bašić i Dragan Stipić ponovno u pritvoru

ljubuski.info

Poduzetnici Milenko Bašić i Dragan Stipić iz afere "Vjetroelektrane" vraćeni su u pritvor nakon što je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda prihvatilo žalbu Uskoka na odluku suca istrage tog suda o potvrđivanju njihove jamčevine.

Bašić i Stipić ostati u istražnom zatvoru sve dok se sud ne upiše ne nekretnine koje su obojica ponudili kao jamstvo te dok ne uplate ostatak jamčevine na račun suda u gotovini, doznaje Hina iz izvora bliskih istrazi. Uhićeni su danas na zagrebačkom Županijskom suda tijekom sjednice izvanraspravnog vijeća na kojoj se odlučivalo o Uskokovoj žalbi na njihovo puštanje na slobodu.

Inače, izvanraspravno vijeće Županijskog suda odbilo je sredinom ožujka Uskokovu žalbu i potvrdilo jamčevine za Bašića i Stipića koji su već ranije, drugom odlukom, pušteni da se brane na slobode. Iz Remetinca su pušteni 10. ožujka odlukom suca istrage Županijskog suda Olivera Mittermayera koji je odbio zahtjev Uskoka za produljenjem istražnog zatvora.

Na slobodu su izašli bez polaganja novca i založnog prava na nekretnine jer još nije postalo pravomoćno ranije rješenje drugog suca istrage Vinka Mioča, koji je sredinom veljače prihvatio ponuđene jamčevine. Bašić je u nekretninama i novcu prije izlaska iz zatvora ponudio 11 milijuna kuna, a Stipić ukupno 8,5 milijuna kuna.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
2
1
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari