Dodaj komentar

Federacija se odriče pritužbi u slučaju negativnih posljedica cijepljenja!

ljubuski.info

Vlada je danas ovlastila Zavod za javno zdravstvo FBiH da na zahtjev ponuđača/dobavljača i/ili proizvođača može dati Izjavu o odricanju mogućnosti pritužbi prema ponuđačima/dobavljačima i/ili proizvođačima cjepiva protiv koronavirusa, u slučaju negativnih posljedica cijepljenja, na način kako je ta Izjava formulirana u postupku nabavke cjepiva kroz COVAX mehanizam.

Priopćeno je to nakon što se Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu upoznala s informacijom o provođenju postupka ispitivanja tržišta, obavljenim pregovorima s proizvođačima cjepiva ili ovlaštenim zastupnicima u svrhu nabavke cjepiva protiv koronavirusa od 26. do 31.3.2021. godine.

Vladi su prezentirani i očitovanje Zavoda za javno zdravstvo FBiH na zaključak sa sjednice od 25.3.2021. godine, te informacija o aktivnostima članova Pregovaračkog tima za nabavku cjepiva protiv koronavirusa (COVID-19) za potrebe građana FBiH.

Zavod je zadužen i da Pregovaračkom timu za nabavku cjepiva dnevno dostavlja tabelarni pregled podataka napretka procesa postupka nabavke, u odnosu na svakog pojedinačnog potencijalnog ponuđača/dobavljača.

Premijer FBiH je ovlašten potpisati pisma namjere koja budu zatražena od Zavoda za javno zdravstvo i Ureda federalnog premijera, nakon iskazane spremnosti za nabavku cjepiva protiv korona virusa za potrebe FBiH i za kompanije koje trenutno nisu registrirane kao veleprometnici lijekovima, navodi s eu priopćenju.

Inače, premijer Federacije BiH danas je, u svojstvu člana Pregovaračkog tima za nabavku cjepiva protiv koronavirusa (COVlD-19) za potrebe građana FBiH, upoznao članove Vlade o dosad poduzetim aktivnostima.

Navedeno je kako je u više navrata održao sastanke i razgovarao s veleposlanikom NR Kine u BiH, sastao i s veleposlanikom Ruske Federacije u BiH, a ostvarena je i komunikacija s veleposlanikom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, te Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u BiH.
Sa ciljem mogućnosti samostalne nabavke cjepiva, premijer je u stalnoj je komunikaciji s veleposlanicima BiH u Ruskoj Federaciji, NR Kini, Republici Turskoj, Maleziji, te Stalnim predstavništvom BiH pri UN-u, navedeno je.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
2
9
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari