Dodaj komentar

Preminuo fra Ivan Ševo

ljubuski.info

Hercegovački franjevac fra Ivan Ševo preminuo je sinoć u 68. godini života. Fra Ševo je preminuo nakon duže bolesti.

Ivan Ševo rođen je 1. siječnja 1953. u Donjim Hamzićima, općina Čitluk. Pučku je školu pohađao u vremenskome razdoblju od 1960. do 1964. godine u Donjim Hamzićima i od 1964. do 1968. godine u Čerinu. Gimnaziju je završio u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom (1968. - 1972.). Teologiju s filozofijom studirao je u akademskim godinama 1974./1975. i 1975./1976. na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, a od 1976. do 1980. godine na Teološkome fakultetu Sveučilišta u Freiburgu im Breisgau.

Kao svećenik služio je punih 40 godina, što se navršilo u svibnju 2020. godine. Bio je dugogodišnji član hercegovačke franjevačke provincije, a obnašao je i dužnost zamjenika provincijala. Bio je i ratni gvardijan Franjevačkog samostana u Mostaru.

Datum i mjesto posljednjeg ispraćaja doznat će se naknadno.

Čović se oprostio od "dragog prijatelja"

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović na društvenim mrežama oprostio se od dugogodišnjeg prijatelja.

Duboko me pogodila vijest o sinoćnjoj smrti fra Ivana Ševe, istaknutog hercegovačkog franjevaca i dugogodišnjeg prijatelja, čija su desetljeća predane službe ispisala važna poglavlja za naš puk i ostavila dubok trag u životima mnogih od nas. Dragi prijatelju, počivao u miru napisao je Čović na Twitteru.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
6
2
6
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari